Annonce
forside

Dronningen i Skovparken: Blomsterpigen Selma og den store folkemængde

Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøgte Skovparken i Svendborg. Her overrækker Selma Wahib blomster til majestæten. Foto: Katrine Becher Damkjær

Dronning Margrethe var torsdag eftermiddag på besøg i Skovparken i Svendborg. Her fik hun overrakt blomster af otteårige Selma, hørte om de bydelsmødre og angiveligt øjenkontakt med Selmas storebror.

Svendborg: Hun står og tripper lidt, mens beboerkonsulent Bente Kjær lige retter på de sidste blade på buketten. Efterhånden som klokken nærmer sig 15.30, kommer flere og flere folk til. Nogle bliver oppe i deres lejligheder, men fælles for de fleste er, at de har medbragt dannebrogsflag.

Det er lige ved at være tid, og otteårige Selma Wahib er klar med buketten. I dagens anledning har hun en fin, hvid kjole på med sort mavebælte, og håret er sat fint. Men hun er nervøs, for om lidt træder Hendes Majestæt Dronningen ud af Krone 12 for at besøge Skovparken i Svendborg.

- Jeg er meget nervøs, men jeg glæder mig også. Det er jo dronningen, siger Selma Wahib.

Og så sker det. Eskorteret af politimotorcykler, ruller bilen ind på Marslevvej 23, og ud træder dronning Margrethe. Imens vifter de hundredevis af fremmødte med flagene, og der bliver svaret med vink fra majestæten.

Annonce
De to venner Jimmy Nike (tv.) og Sabri Ali var også mødt op for at se dronningen. For dem er det stort, at dronningen kommer til Skovparken. Foto: Katrine Becher Damkjær

Cadeau til borgmesteren

To af dem i folkemængden er de to venner, 20-årige Jimmy Nika og 17-årige Sabri Ali. De bor begge to i Skovparken, og for dem begge er det første gang, de ser dronningen i virkeligheden.

- Jeg følger med, når der er noget med hende i fjernsynet. Hun virker rigtig flink og som en god dronning for Danmark, siger Jimmy Nika, inden Sabri Ali supplerer:

- Det er stort, at hun kommer herud til os. Det betyder rigtig meget, siger han.

Fra kronebilen er dronningen gået mod Anemonen, der er kontor for de boligsociale indsatser i området. Hele vejen langs stien står der i alt 180 krukker med blomster, så pynten er der bestemt styr på denne eftermiddag.

Efter den korte gåtur til Anemonen, træder dronningen med det samme ud på terrassen bag kontoret og vinker til de mange børn, der sidder klar til at synge.

Og kort efter er hun inde igen for at høre om de forskellige boligsociale indsatser, kommunen har gang i i området.

Herinde er Selma Wahibs mor, Malyoun Moussa, også klar til at fortælle dronningen om projektet Bydelsmødre, som Malyoun Moussa selv er en del af.

Og at majestæten skal se Skovparken, vækker glæde hos Jan Carlsson, der er boligkonsulent ved Svendborg Kommune.

- Stor cadeau til borgmesteren, fordi han har besluttet at vise Skovparken frem til dronningen. Vi er stolte over at vise, hvor langt vi er kommet, siger han.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe her sammen med organisationsbestyrelsesformanden Anne Jørgensen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Storebror fik øjenkontakt med dronningen

Folkemængden er i mellemtiden trukket over på det grønne område uden for Anemonen for at få et sidste glimt af dronning Margrethe, der om lidt vil træde ud igen.

Også Selma Wahibs storebror Elias står og venter. Og han er slet ikke i tvivl om, at dronningen lagde mærke til lige præcis ham, da hun gik ned mod Anemonen.

- Ja, det gjorde hun. Jeg fik øjenkontakt med hende flere gange, og det var jo fantastisk at se hende, griner 13-årige Elias Wahib og fortsætter så:

- Jeg synes, det var virkelig sejt at se Selma give blomster til dronningen. Jeg er så stolt af hende, siger han.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøger Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Blomsterrov

Klokken har lige passeret 16, og Hendes Majestæt kommer ud fra Anemonen. Herfra er der kun cirka 50 meter op til Krone 12, der holder klar til at køre hende retur til Dannebrog.

Igen er flagene det foretrukne remedie i skarp konkurrence med telefonerne, der skal forevige øjeblikket.

Og bagefter kommer Malyoun Moussa og Selma Wahib ud.

- Det var rigtig sjovt at møde hende. Det kilder helt i maven, siger Selma, og Malyoun Moussa tilføjer.

- Hun var så sød. Hun svarede og spurgte interesseret ind. Jeg ryster næsten helt. Det var meget stort at møde hende, slutter Malyoun Moussa.

Imens er folkemængden ved at forsvinde igen. Beboerne fået lov at tage med hjem de 180 krukker med blomster med hjem, så flere har en blomst eller to under armen.

- Men det er kun blomsterne, de må tage. Hvis du ser nogen med krukkerne, så må du lige råbe højt, siger beboerkonsulent Bente Kjær, da avisen spørger ind til blomsterne.

Mange skulle forevige øjeblikket med deres telefoner. Foto: Katrine Becher Damkjær
Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøger Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøgte Skovparken i Svendborg. Her overrækker Selma Wahib blomster til majestæten. Foto: Katrine Becher Damkjær
Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøger Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøger Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce