Annonce
forside

Dronningebesøg til 282.625 kroner: Vi har ramt en god pris, siger borgmesteren

Det koster under 300.000 kroner at have dronning Margrethe på besøg, og pengene er givet godt ud, mener borgmester Bo Hansen (S). Fotoet her er taget ved Kongeskibet Dannebrogs ankomst til Haderslev 19. juli. Foto: Jacob Schultz

Dronning Margrethes besøg i Svendborg forventes at komme til at koste lige under 300.000 kroner. Den pris er lav, vurderer borgmester Bo Hansen (S), der mener, at pengene kan vise sig at være givet rigtig godt ud.

Svendborg: En god pris.

Det er den betegnelse, som Svendborg-borgmester Bo Hansen (S) sætter på den forventede regning for dronningens besøg i Svendborg den 6. og 7. september.

Ifølge budgettet for den halvanden dag lange, royale visit vil regningen komme til at lyde på 282.625 kroner, hvilket ifølge borgmesteren bestemt er til at leve med.

- Da jeg sagde ja til at få besøg, regnede jeg faktisk med, at det ville blive dyrere. Jeg synes, vi er sluppet godt af sted med at holde prisen nede, hvilket også skyldes, at hoffet har meddelt, at de ikke ønsker noget ekstravagant, Bo Hansen, der forventer en vis bevågenhed fra hele den danske presse.

- Når jeg tænker på, hvad markedsføring koster, så kan halvanden dags fokus på Svendborg til den her pris vise sig at være rigtig godt købmandskab. Markedsføringsmæssigt findes der jo ikke et finere besøg, siger Bo Hansen.

Annonce

Husarerne koster

To poster i budgettet stikker ud på grund af deres størrelse.

Den ene er, at det forventes at koste 55.000 kroner at spærre byen af, men posten "Garderhusarer" lyder på 125.000 kroner.

Ifølge Kim Christoffersen, der er sekretariatschef i Svendborg Kommune, er der da heller ikke tale om en helt lille ting.

- Garderhusarerne kommer allerede om mandagen med 58 heste, som bliver opstaldet ved Svendborg Idrætscenter, og 60 værnepligtige, som skal overnatte i hallen, siger han.

Det koster, men til gengæld får folket noget igen, da regimentet ikke bare skal ride gennem byen, men også holder åben stald og opvisning på landsstævnepladsen, oplyser Kim Christoffersen.

Annonce

Fordel til Svendborg

Bo Hansen mener også, at der vil være schwung over det, når Garderhusarerne rider igennem byen torsdag, og så peger han i øvrigt på, at dronningen i år kun besøger Silkeborg og Svendborg.

Og at Silkeborg sine kvaliteter til trods ikke er en havneby, af hvilken grund Kongeskibet Dannebrog må lægge til kaj i Horsens.

Hvilket alt andet lige bør give Svenborg en fordel, når det handler om at trænge igennem mediebilledet, mener borgmesteren.

- Det, at hun kommer sejlende til byen, gør, at jeg tænker en masse smukke billeder og forhåbentlig også en masse glade borgere, siger Bo Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce