Annonce
Indland

Dronning Margrethe vil kun abdicere ved alvorlig sygdom

Carsten Rehder/Ritzau Scanpix
Dronningen fortæller til svensk avis, at hun kun abdicerer, hvis hun skulle blive alvorlig syg.

Dronning Margrethe har plan om at blive siddende på tronen resten af sit liv og har kun tænkt sig at overlade den til kronprins Frederik, hvis hun skulle blive ramt af en meget alvorlig sygdom.

Det fortæller hun i et interview med den svenske avis Expressen.

I bogen "Dronning i Danmark" fra 1990 skrev dronningen, at hendes holdning er at sidde på tronen hele livet, og hun bliver af Expressen spurgt til, om noget kan ændre på det synspunkt.

- Ikke som jeg kan forestille mig, nej, men måske hvis jeg blev aldeles håbløst syg. Min holdning er at sidde hele livet. Missionen er for livet.

- Jeg føler ikke noget pres for at ændre min holdning. Det er en pligt, som følger opgaven med at følge efter sin far. Det gør man, så længe man lever, siger dronning Margrethe til Expressen.

Hun har været dronning af Danmark siden 1972, hvor hun overtog tronen efter sin fars, Frederik lX's, død.

Ved et statsbesøg i Argentina tidligere i år deltog kronprins Frederik sammen med dronningen. Det blev ifølge Expressen af flere tolket i retning af, at han var på nippet til at overtage tronen.

Ifølge dronning Margrethe var det dog udelukkende et spørgsmål om, at "to personer kan håndtere mere end en".

Kronprinsen havde blandt andet flere opgaver med den store handelsdelegation, der var med på statsbesøget, som dronningen ikke var involveret i.

Dronning Margrethe er 79 år og fylder 80 år 16. april 2020. Hun fortæller til Expressen, at hun godt kan mærke alderen.

Fysisk kan hun ikke det samme som tidligere, og det tager længere tid at komme op ad trapperne, og i sit spejlbillede kan hun se, at årene har efterladt sig spor.

Men grundlæggende føler dronningen sig ikke langt fra, hvordan hun havde det for ti år siden, selv om "jeg er en gammel dame".

/ritzau/

Annonce
Link til artikel på Expressens hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce