Annonce
Nordfyn

Droner på morgenjagt efter mågereder

Tidligt på foråret blev der sat sømmåtter op på taget af Bogense Skole for at forhindre måger i at bygge rede. Nu skal en droneoverflyvning tjekke, om det alligevel er lykkedes et par måger at slå sig ned på taget.

Torsdag morgen bliver det centrale Bogense overfløjet af en drone på udkig efter gemte mågereder

Hvis du bor midt i Bogense og sover let eller er tidligt oppe i morgen, torsdag den 23., vil du måske undre dig over en fremmed lyd, der blander sig i det sædvanlige kor af lyde, der fortæller, at byen er ved at vågne.

Hvis du forlader den varme seng, kan du måske også se et usædvanlig syn på himlen.

Men bare rolig: Det er ikke en invasion fra rummet. Det er såmænd bare Nordfyns Kommune, der har hyret firmaet Sky Level til at flyve over nogle udvalgte bygninger med en drone for at se, om der gemmer sig mågereder på taget.

- Vi tror ikke, der er flere reder, men nu får vi en film, så vi kan se, om der alligevel skulle være reder, vi ikke har fjernet, siger teknisk serviceleder i distrikt Bogense Peder Schødts.

De fem bygninger, som dronen vil studere nærmere, er: Bogense Skole, Sundhedshuset på Skovvej, rådhuset, biblioteket og museet.

Droneflyvningen kommer til at foregå mellem klokken fem og syv torsdag morgen. Dog med det forbehold, at der ikke kan flyves i regnvejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce