Annonce
Fyn

Drone-tyveri ved højlys dag: Seks bliver tiltalt i retssag i januar

Seks personer bliver nu tiltalt for tyveri af droner til en værdi af 31.570 kroner fra Kim Nannestads forretning i Søndersø, RC Kongen. Arkivfoto
Seks personer, som stjal droner fra virksomheden RC Kongen i Søndersø, bliver nu tiltalt og sagen kommer for retten i januar. Det sker 20 måneder efter, at tyveriet fandt sted.

Søndersø: 20 måneder efter tyveri af droner fra virksomheden RC Kongen i Søndersø kommer sagen sidst i januar 2020 for Retten i Odense.

Det oplyser Anklagemyndigheden på Fyn til fyens.dk.

Sagen om tyveriet af dronerne for over 31.000 kroner kom forud for folketingsvalget tidligere i år pludselig på den politiske dagsorden, fordi der var blevet begået flere fejl hos Fyns Politi. Blandt andet var den blevet henlagt, selv om indehaveren af RC Kongen havde fine overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd. Daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) reagerede på den manglende efterforskning ved at kommentere, at Fyns Politi "skulle stramme ballerne".

Sagen var endt i en bunke, hvor der ikke var blevet fulgt op på den, og Fyns Politi beklagede forløbet.

Først efter at valgkamp og folketingsvalg var afsluttet forklarede Fyns Politi, at der var rejst sigtelse mod seks personer for tyveriet den 24. maj 2018, og de samme seks personer kan nu se frem til at blive tiltalt og stillet for retten. Anklageskriftet er endnu ikke tilgængeligt.

Annonce

Ingen erstatning

Det formentligt vigtigste bevismateriale i den kommende retssag bliver netop den videoovervågning, indehaveren af RC Kongen for længst har givet videre til politiet.

Tyveriet blev dog ikke opdaget lige med det sammen, men først en uges tid senere, da der kom ordrer på netop den slags droner, som burde have været på lager, men ikke var det. Ved at gennemgå videoovervågningen kunne indehaveren se, hvordan en række unge mand havde stjålet dem, mens personalet var optaget af noget andet.

Fordi tyveriet skete i åbningstiden har indehaveren ikke fået erstattet dronerne af sit forsikringsselskab, og han har også haft udgifter til øget og forbedret overvågning og installation af en røgkanon.

Sagen er berammet til den 22. januar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce