Annonce
Nordfyn

Drone sendt på mågejagt i Bogense

Mågen på taget til venstre i billedet har god grund til at kigge skeptisk til dronen over rådhuset. Drone-optagelserne tidligt torsdag morgen er endnu et skridt i kampen mod mågernes redebyggeri i det centrale Bogense.

I de tidlige morgentimer torsdag blev det centrale Bogense overfløjet af en drone - på jagt efter mågereder.

To timers filmoptagelser skal nu gennemgås for at få styr på antallet af mågereder i det centrale Bogense.

Her har beboerne gennem årene i stigende omfang været generet af larmende måger, der bygger reder på tagene af byens høje ejendomme.

Torsdag morgen mellem klokken fem og syv overfløj en drone således områderne ved Bogense Skole, rådhuset, Sundhedshuset, museet og biblioteket.

Det er disse bygninger, der typisk hjemsøges af redebyggende måger. Ikke mindst skolen, hvor man tidligere på året forsynede tagene med sylespidse søm-koste, der skal få mågerne til at fortrække sig.

Måske har det ikke været helt nok.

- Overflyvningen tyder på, at vi skal have liften op og tage skolen lidt nærmere i øjesyn. Det er som om, der er et eller andet nogle steder, men om det er mågereder, ved vi ikke. Måske har de snydt os og fundet en måde at bygge reder på alligevel. Det er jo kloge dyr. Det må vi undersøge, siger Peder Schødts, teknisk serviceleder ved Nordfyns Kommune, distrikt Bogense.

Han bruger de næste dage til at gennemse optagelserne for at få det fulde mågeredeoverblik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce