Annonce
Assens

Dreslette Skole fyldt med ideer

Mange lokale foreninger dukkede op, da der tirsdag aften var borgermøde om, hvad der skal ske med bygningerne, når Dreslette Landsbyordning lukker til sommer. Her er der gang i et gruppearbejde om, hvordan foreningerne kan fylde huset med liv. Foto:Yilmaz Polat

Hvad skal der ske med bygningerne, når Dreslette Landsbyordning lukker til sommer? Det spørgsmål kom der mange svar på, da der tirsdag aften var borgermøde.

Snave: Normalt er det Frederik S, Malthe, Marius, Jeanette, Anna Cecilie, Amanda og David, der sidder her på rad og række.

Det fremgår tydeligt af navneskiltene på de syv grønne plastikbokse, som står i skabet, hvor der ikke er låger for alle hylder. Kasserne er med til at holde styr på sagerne, men bøger, tøj og legeredskaber stikker op og ligner, de er på vej på ud for at blive brugt.

Men de må vente, må de. Før de rette ejermænd er ikke til stede, selvom der er fyldt rigtig godt op i klasselokalet på Dreslette Skole. Det danner tirsdag aften nemlig rammen om et borgermøde med et punkt på dagsordenen: Hvad skal skolens, sfo'ens, børnehavens og vuggestuens lokaler danne rammen om efter juni. Her lukker landsbyordningen nemlig. Det står til troende, efter et flertal i byrådet besluttede det i februar, så nu er fokus i Snave og omegn i stedet rettet mod at sørge for, at skolebygningerne også efter sommerferien emmer af liv.

Det er fællesbestyrelsen, der har taget initiativ til idémødet, hvor både forældre til børnene i landsbyordningen, repræsentanter fra forskellige foreninger og folk fra lokalområdet er mødt op.

- Rammerne er her stadig, så dem skal vi have fyldt ud med aktiviteter, så det ikke pludselig ender med at blive en grim ruin, som vi ærgrer os over, hver gang vi kommer forbi, siger Jesper Andersen, formand for fællesbestyrelsen, inden han konstaterer:

- Lokale kræfter er nødt til at sætte gang i det, for der kommer ikke nogle udefra og gør det. Det er op til os, siger han til de fremmødte, som er med på den præmis.

Dreslette Skole

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har besluttet, at Dreslette Skole og Skallebølle Skole skal lukke til sommer.Politikerne har lagt op til, at lokalområder kan komme med ideer til, hvad der skal ske med bygningerne, og hvordan der fortsat kan være liv i bygningerne, når skolerne lukker.

Dreslette Skoles bestyrelse inviterede tirsdag lokale til møde med netop det på dagsordenen.

I Skallebølle er der forslag om, at skolen ikke laves for meget om, så den kan bruges i af andre skoler i spidsbelastningsperioder (eksempelvis eksamener) eller til emneuger.

Henriette Andersen (t.v.), Janne Abildtrup og Kristina Hansen vil arbejde for, at fritidsklubben Onsdagsklubben kan fortsætte. - Hvis ikke vi gør noget, så dør det, og det bliver en spøgelsesbygning, mener Janne Abildtrup. Foto:Yilmaz Polat

Det samme er leder af Dreslette Landsbyordning Ole Mortensen. Han har holdt møder med Assens Kommune om den fremtidige brug af bygningerne, som - slår han fast flere gange - er i rigtig god stand.

- Der er gode muligheder for at spille ind med noget, for politikerne og kommunen har ikke taget beslutning om, hvad bygningerne skal bruges til, efter skolen, børnehaven og vuggestuen lukker, siger han som indledning til aftenen, hvor det hurtigt viser sig, at ideer ikke bliver en mangelvare.

De myldrer frem, allerede inden de planlagte grupperarbejder skydes i gang med kaffe og kage. Idrætsklubben er klar til at svede videre i hallen. Onsdagsklubben - en fritidsklub for eleverne i 4.-8. klasse - skal også fortsætte. Minikonfirmander kan samles på skolen. Måske lokalhistorisk arkiv vil have fast plads på skolen. Måske kan den bruges af andre skoler til emneuger og lejrskole, lyder det fra stolerækkerne, hvor man også gør opmærksom på, at der skal være en gruppe, som tager sig af styringen af huset, når fællesbestyrelsen lukker.

Alle ideerne bliver samlet på papirer, som bliver afleveret på katederet i en centimeterhøj bunke. Som dansk stil er blevet afleveret så mange gange før i klasseværelset.De bliver læst igennem, men den røde rettepen og de skarpe karakter-øjne får ikke lov at være med.

Fællesbestyrelsen vil læse dem alle igennem, og de vil blive delt med alle, der har lyst, så der kan blive arbejdet videre med dem i den kommende tid.

Det er sjældent, at gennemsnitsalderen er så høj i klasselokalet her, som den var tirsdag aften, da der var borgermøde på Dreslette Skole. Foto:Yilmaz Polat
Ole Mortensen (t.v.), leder af Dreslette Landsbyordning, og Jesper Andersen, formand for fællesbestyrelsen, styrede borgermødet, hvor der kom mange ideer i spil. Foto:Yilmaz Polat
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce