Annonce
Trekantområdet

Drenge fra Vejle er blandt ofrene i omfattende sag om grooming via Snapchat

Sagen mod den 35-årige mand fra Bramming indledes ved Retten i Esbjerg den 12. august. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen 
En mand fra Bramming er tiltalt for at have begået overgreb på 111 drenge i perioden mellem 2016 til 2018. Flere af de mindreårige drenge kommer fra Vejle, fortæller anklageren.
Annonce

Vejle: Den 12. august bliver en af de hidtil mest omfattende retssag om grooming indledt ved Retten i Esbjerg.

Her er en 35-årig mand fra Bramming tiltalt for at have kontaktet 111 mindreårige drenge over en periode fra 2016 til 2018 med en hensigt om at indlede et seksuelt forhold til dem.


De har sandsynligvis ikke følt trang til at fortælle til venner og bekendte, at de er en del af denne sag.

Specialanklager Henning Fuglsang Sørensen


Tiltalen lyder i de fleste af de mange forhold på forsøg på andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 15 år. Kun i ét tilfælde har politiet den 35-årige mand mistænkt for at have været i fysisk kontakt med én af de mange drenge. Det skete den 4. april 2018 på Jerne Station i Esbjerg, hvor manden blev anholdt af politiet og efterfølgende varetægtsfængslet.

Annonce

Flere fra Vejle

I forbindelse med at sagen skal for retten i Esbjerg i næste uge, har Syd- og Sønderjyllands Politi oplyst i en pressemeddelelse, at de 111 forurettede stammer fra hele landet - undtagen Bornholm.

Specialanklager Henning Fuglsang Sørensen, der skal møde i sagen, bekræfter over for Vejle Amts Folkeblad, at flere af drengene boede i Vejle Kommune, da de digitale overgreb - primært på Snapchat - fandt sted.

Grooming

Grooming er et engelsk begreb, der beskriver processen, hvor en krænker opbygger en relation til et barn eller en ung med henblik på at begå et seksuelt overgreb.

Krænker har ofte over længere tid manipuleret og forført barnet med det formål at få offeret til at overskride sine grænser. Det kan både foregå online og ofline, men man ser i dag rigtig mange tilfælde af grooming på nettet.

Anklageren ønsker dog ikke at kommentere på de enkelte forhold og deres geografi, blandt andet fordi han vil skåne de drenge, som blev forulempet.

- Det er drenge, som på gerningstidspunktet var 12 til 14 år for de flestes vedkommende, og som er store teenagere. De har sandsynligvis ikke følt trang til at fortælle til venner og bekendte, at de er en del af denne sag, siger Henning Fuglsang Sørensen og fortsætter:

- Desuden har jeg ikke interesseret mig så meget for drengenes lokalområde, fordi forholdene primært er foregået på Snapchat. Derfor er det ligemeget, om drengene kommer fra Nørresundby eller Vejle.

Annonce

Lukkede døre

Specialanklageren uddyber, at størstedelen af de forurettede blev videoafhørt helt tilbage i sommeren 2018 og derfor ikke skal afgive forklaring i retten.

Der er afsat 30 retsdage til sagen, som bliver ført som en nævningesag, og her skal kun 22 af de forurettede vidne fysisk i retten, mens 88 forurettede afgiver forklaring på video.

I den forbindelse vil anklageren anmode om dørlukning. Det sker også af hensyn til de unge drenge, som han altså ikke synes, skal krænkes yderligere.

- Mange af dem har forhåbentlig lagt alt det her bag sig, siger Henning Fuglsang Sørensen.

Det forventes, at der afsiges dom i sagen 8. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce