Annonce
Indland

Drenge for retten: Deres offer blev sparket og overhældt med urin

Det var ved Abildgårdskolen i Vollsmose, at en 15-årig dreng blev slået, sparket, afpresset og truet, og onsdag begynder sagen ved Retten i Odense mod seks tiltalte drenge i 16-17-års alderen. Arkivfoto: Kasper Løftgaard

Seks drenge, som i sommer overfaldt en 15-årig dreng på Abildgårdskolen, er tiltalt for slag, spark, peberspray i ansigtet, tæsk med en kæp, trusler om knivstik og afpresning.

Gennem næsten tre kvarter blev en 15-årig dreng udsat for grove former for vold, trusler, afpresning og ydmygelser foran Abildgårdskolen i Odense-forstaden Vollsmose.

Voldsorgiet, som skete den 20. juli fra cirka klokken 18.20 til klokken 19, stod seks drenge i 16-17-års alderen fra Vollsmose-området ifølge Anklagemyndigheden for, og de skal onsdag forklare deres rolle foran dommer og domsmænd ved Retten i Odense.

På forhånd er der afsat fem retsdage til den omfattende sag, hvor ikke kun det 15-årige offer skal afgive forklaring, men også hans far, samt en stribe vidner.

Alle seks tiltalte, hvoraf flere i forvejen er kendt for personfarlig kriminalitet, har siden sommer siddet varetægtsfængslet for at forhindre dem i at påvirke dels offeret, som er jævnaldrende med dem, og dels den halve snes vidner, som var til stede under voldsepisoden. Nogle af vidnerne er under 15 år, og deres forklaringer bakkes yderligere op af videoovervågninger fra skolen.

Det grove overfald fandt sted dels på Abildgårdskolen, dels ved B1909's boldbaner, og selv om det var midt i skolernes sommerferie rullede videoovervågningen dog stadig.

Annonce

- Hvis du melder det til politiet vil du ikke komme til at leve godt resten af dit liv. Vi vil komme til at forfølge dig resten af dit liv, indtil vi stikker dig ned eller slår dig ihjel.

Trussel fra tiltalt dreng til 15-årig dreng under voldsorgie

Trusler på livet

Af anklageskriftet fremgår det, at de seks drenge i fællesskab og sammen med nogle mindreårige drenge slog og sparkede den 15-årige dreng mange gange i hovedet og på kroppen, herunder mange spark og knytnæveslag i hovedet. Det skete blandt andet, mens han lå på jorden, ligesom han fik peberspray i ansigtet, blev stukket med en knækket kæp, og overhældt med urin og cola.

Offeret blev også truet, hvis han gik til politiet og anmeldte, hvad der var sket. En af de seks tiltalte, en dreng fra en i forvejen stærkt belastet familie med stærke relationer til bandemiljøet, pegede på skolens overvågningskameraer:

- Vi har tæsket dig foran kameraerne, og hvis du anmelder det, stikker vi dig ned, sagde han.

Fra andre væltede det også ned over den 15-årige med trusler.

- Hvis du melder det til politiet vil du ikke komme til at leve godt resten af dit liv. Vi vil komme til at forfølge dig resten af dit liv, indtil vi stikker dig ned eller slår dig ihjel.

Afpresning, tvang og ydmygelse

De seks drenges voldsorgie fortsatte med, at de først tvang den 15-årige til at blive siddende på en bænk. Gjorde han ikke det ville de trampe ham i hovedet.

Dernæst tvang de ham til at tage tøjet af, og gjorde han ikke det ville han blive stukket med kniv og få mere peberspray i ansigtet og slået på kroppen med knojern.

Det endte med, at den 15-årige ydmygende måtte vakle fra stedet med shorts og underbukser nede om anklerne.

- Du skal være min hund

Forinden havde to af de seks drenge også afpresset drengen til hver dag at købe pizza til dem.

- Du skal være min hund, og hver morgen skal du købe to manaish og en kold x-ray til mig, og hvis du ikke leverer det foran min dør, hver dag inden klokken 11 indtil ferien er slut, vil vi komme igen med endnu flere og stikke dig ned og give dig en vildere omgang.

Cirka halvanden måned senere blev den 15-åriges far truet af én af de seks tiltalte på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv, fremgår det af anklageskriftet.

Fra anklagemyndighedens side er der lagt op til såvel almindelige fængselsstraffe som ungdomssanktioner til de seks drenge.

Sagen begynder onsdag ved Retten i Odense, og først onsdag i næste uge ventes der dom.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce