x
Annonce
112

Drenge brød ind i lejlighed og lagde sig til at sove

Genrefoto: Michael Bager

Nyborg: Mellem den 11. og den 20. marts brød to drenge ind i en lejlighed på Strandvejen i Nyborg.

Drengene lå og sov, da den 47-årige kvindelige ejer af lejligheden anmeldte indbruddet til Fyns Politi og smed de to drenge ud.

Drengenes alder er ukendt, men politiet formoder, at de kan være venner af den 47-årige kvindes søn.

Lejligheden blev ikke gennemrodet, og der er ingen melding om stjålne genstande, oplyser Fyns Politi oplyser.

Derudover er der blevet begået tre indbrud i kommunen i perioden mellem den 9. og den 22. marts.

Ved to af episoderne, henholdsvis i Møllerparken mellem den 9. og den 20. marts og på Skovvej mellem den 20. og 22. marts, er der ikke blevet meldt noget stjålet, da det ikke lykkedes tyvene at skaffe sig adgang til boligerne. I begge tilfælde har tyvene forsøgt at bryde ind ved hjælp af koben.

Ved et indbrud i en lejlighed på Wørishøffersgade mellem den 19. og den 20. marts blev døren til fællesopgangen brudt op, men tyven formåede ikke at bryde ind i selve lejligheden. Der er kobensmærker ved dørens lås.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce