Annonce
112

Dreng varetægtsfængslet i fire uger efter brand på skole

Ilden fik godt fat i den tidligere skolebygning på hjørnet af Demantsvej og Iver Vinds Vej i Dalum, og der nåede at ske omfattende skader på bygningen, før branden var slukket. Foto: Local Eyes.
En 16-årig dreng blev fredag fængslet i fire uger. Han er sigtet for medvirken til brandstiftelse i en forladt skolebygning i Dalum.

Dalum: En 16-årig dreng fra Glamsbjerg er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Drengen, som fredag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense, sigtes for medvirken til brandstiftelse i en forladt skole på Demantsvej i Odense tirsdag aften.

Ifølge sigtelsen skal han sammen med to andre mistænkte tirsdag omkring klokken 18.15 have tændt ild i bygningen, som har huset Al-Salahiyah Skolen og senere Fyns Privatskole. Branden blev opdaget cirka et kvarter senere, men der gik nogle timer, før ilden var slukket.

Branden gav ifølge Fyns Politi omfattende skader på bygningen.

I grundlovsforhøret fredag nægtede den 16-årige sig skyldig, og han kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten. Hans forklaring om, hvad der skete i den tidligere skole tirsdag aften, kommer imidlertid ikke til offentlighedens kendskab, for på anklagerens begæring valgte dommeren at lukke dørene til retsmødet.

Ifølge anklager Sine Josephsens oplysninger manglede politiet fredag fortsat at tale med de to formodede medgerningsmænd, og af hensyn til sagens videre efterforskning ønskede hun ikke, at den 16-åriges forklaring skulle kunne læses af dem. Det gav dommeren hende ret i.

Allerede tirsdag aften anholdt og sigtede Fyns Politi en yngre mand i forbindelse med branden. Han blev dog efter afhøring løsladt.

Den tidligere skole har ifølge politiet i en periode været benyttet af forskellige unge som et opholdssted, og der er blevet begået hærværk på bygningerne.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Navne

Begravelser og bisættelser den 30. november

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Odense For abonnenter

10 år med kampe i kulissen: Derfor er forholdet mellem Konservative og Venstre i Odense så dårligt

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Sydfyn For abonnenter

Rebellen er stadig rebelsk: - Jeg er ikke ret klog, men jeg er god til at forstyrre

Annonce