Annonce
Trekantområdet

Dreng ramt af raket nytårsnat: Beskyttelsesbriller reddede ham fra alvorlige skader

Personalet på skadestuen her på Kolding Sygehus kunne nytårsnat konstatere, hvor vigtigt det er at være beskyttelsesbriller, når man er i nærheden af fyrværkeri. En yngre dreng kom ind efter at være ramt af en raket, men han bar heldigvis beskyttelsesbriller, og de var formentlig med til at redde ham fra mere alvorlige skader. Foto: Søren Gylling
En yngre dreng blev nytårsnat ramt af en raket og kom på skadestuen på Kolding Sygehus. Her kan overlæge konstatere, at drengen formentlig blev reddet fra alvorlige skader, fordi han bar beskyttelsesbriller.
Annonce

Kolding: En yngre dreng blev nytårsnat formodentlig reddet fra alvorlige fyrværkeriskader i ansigtet af det par beskyttelsesbriller, han bar.

Drengen kom i løbet af natten ind på skadestuen på Kolding Sygehus, efter at han var blevet ramt omkring ansigtet af en raket. Overlæge på sygehuset, Lars Rotwitt, oplyser, at drengen bar beskyttelsesbriller, da uheldet skete, og at det formentlig har reddet ham fra alvorligere skader.

Et hjørne af beskyttelsesbrillerne blev flækket ved uheldet, og Lars Rotwitt understreger, at uheldet viser, hvor vigtigt det er at bære briller, når man fyrer krudt af nytårsaften.

Overlægen oplyser, at drengen er hjemme igen og slap "uden betydelig skade."

I alt 30 patienter var forbi skadestuen på Kolding Sygehus i løbet af nytårsnat - fra klokken 23 og indtil om morgenen den 1. januar.

10 af disse patienter havde skader, der var relateret til fyrværkeri, fortæller Lars Rotwitt. En enkelt havde fået en øjenskade, men dog i den lettere ende, og vedkommende skal ses af en øjenlæge efter nytår.

De øvrige ni fyrværkeriskader var alle håndskader men også i den mildere ende, oplyser Lars Rotwitt.

- Heldigvis har der været en faldende tendens til skader over de senere år, siger han.

Han forklarer, at antallet på 30 patienter nytårsnat er lidt flere, end skadestuen tilser på en normal torsdag nat.

- Men i betragtning af at det var nytårsaften, havde vi lidt mindre aktivitet, fortæller han.

Udover fyrværkeriskaderne måtte nogle af de øvrige på skadestuen på grund af håndgemæng og slagsmål. Her var der dog også tale om skader i den lettere ende, lyder meldingen fra Lars Rotwitt.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce