Annonce
Odense

Dreng jagtet af 50 vrede elever

Elever på H.C. Andersen Skolen ville tæske dreng, der havde talt nedsættende om islam. Nogle havde kæppe og jernrør til at slå med.

Annonce

ODENSE: Forældre til elever på H.C Andersen Skolen opfordres nu til at tale med deres børn efter en voldsom episode mandag på skolens legeplads.

Her kom flere børn fra de mindste klasser i konflikt, fordi en dreng havde sagt noget nedsættende om dele af islam.

I et brev til forældrene skriver skolens personale:

- Dette resulterede i, at cirka 50 elever pludselig var efter eleven for at ville tæske eleven. Nogle af dem havde samlet kæppe og jernrør op til at slå med.

Annonce

Vil ikke udtale sig

Konflikten blev standset, inden den nåede at udvikle sig yderligere. Ingen børn kom til skade.

Skoleleder Anna Vadgaard ønsker ikke selv at udtale sig om episoden til Stiftstidende, men kommunens skolechef, Jørgen Schaldemose, siger:

- Der er tale om helt små børn, der ikke altid forstår rækkevidden og konsekvensen af det, de siger. Det er ikke unormalt, at børn som led i socialiseringen afprøver grænser, og skolen har taget hånd om det på en god måde. Jeg betragter det ikke som nogen stor sag, siger Jørgen Schaldemose.

Annonce

Skolen: Uacceptabelt

I et brev til forældrene skriver skolen, at de elever, der stod i front for den store gruppe børn, har været til samtale, ligesom deres forældre er blevet orienteret om episoden.

Også den dreng, der startede episoden ved at tale nedsættende om de andre børns religion, har skolens lærere haft en snak med.

- Der er blevet talt med eleven om, at en sådan måde at tale på er uacceptabel, og at det gør man ikke på H.C. Andersen Skolen, skriver skolen i brevet til forældrene.

Ifølge skolechef Jørgen Schaldemose har børnene også givet hånd på, at de har tilgivet hinanden oven på episoden.

Samtidig opfordres alle øvrige forældre til at tage en snak med deres børn om, hvordan man undgår at havne i sådan en situation.

Annonce

- Gå til de voksne

- Det er som sagt uacceptabelt, at man siger sådanne ting om hinandens religion, og det er yderst uacceptabelt at man rotter sig sammen 50 elever med kæppe for at hævne sig. Eleverne skal selvfølgelig henvende sig til de voksne, når sådan noget opstår, og ikke forsøge at løse konflikterne selv, står der i brevet fra skolen til forældrene.

H.C. Andersen Skolen har i alt 378 elever, heraf er størstedelen to-sprogede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce