Annonce
Faaborg-Midtfyn

15-årig dreng forbrændt: Knallert brød i brand i garage

Arkivfoto
Trods dyb 3. grads forbrænding slap en 15-årig dreng nådigt fra en brand søndag eftermiddag. Her gik der ild i en knallert og i drengens bukser, og ilden spredte sig til garagen.

Årslev: En 15-årig dreng pådrog sig søndag eftermiddag en slem forbrænding i forbindelse med en brand i en garage på Stationsvej.

Ifølge Fyns Politi var han sammen med to andre 15-årige drenge i færd med at rode med knallerter, og i den forbindelse havde de tre tømt én for benzin. Da de efterfølgende forsøgte at starte knallerten, gik der ild i både den og i drengens bukser.

- Han har pådraget sig en dyb 2. eller 3. grads forbrænding på begge sider af anklen, oplyser Poul Holmsted fra Fyns Politi.

- Forbrændingerne er cirka på størrelse med femkroner, så det må man sige er nådigt sluppet. Det kunne være gået meget værre end det, lyder det videre fra Poul Holmsted, der også kan oplyse, at drengen er udskrevet fra sygehuset igen.

Annonce

Brændte voldsomt

Ilden spredte sig til selve garagen, forklarer indsatsleder hos Beredskab Fyn, Kenny Christensen.

- Vi blev kaldt ud til en brand i en fritstående garage, og da vi ankom, der brændte det ret voldsomt, siger Kenny Christensen.

- Branden fik vi slukket i løbet af fem minutter, og herefter var der tale om efterslukning, lyder det fra indsatslederen, der tilføjer, at der var god hjælp fra naboer, som hurtigt var på stedet og fik sprøjtet vand på den brændene garage.

Beredskabet blev kaldt ud til branden klokken 14.48.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce