Annonce
Nordfyn

Skoleballaden i Krogsbølle kulminerer med drastisk beslutning: Skoleleder fratræder

Morten Wettergren er ikke længere skoleleder i Krogsbølle. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Morten Wettergren forlader jobbet som skoleleder af Kystskolen Afd. Krogsbølle. Den gensidige fratrædelse kommer efter sagen, hvor to mødre hævdede, at en bestemt lærer opførte sig uacceptabelt over for deres børn. Læreren fortsætter, mens to børn fortsætter i et midlertidigt undervisningstilbud.

Korgsbølle: 11 dage efter at Fyens Stiftstidende fortalte, at der var voldsomme gnidninger mellem en lærer på Kystskolen Afd. Krogsbølle og mødrene til to elever, har Nordfyns Kommune indgået en "gensidig fratrædelsesordning" med skoleleder Morten Wettergren

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Derudover har Gitte Høj Nielsen, chef for Skole- og Dagtilbud ingen yderligere kommentarer til en kompleks historie, der er eksploderet i diverse medier siden offentliggørelsen. Ikke mindst, efter at Dagbladet BT ad flere omgange har gengivet kommentarer fra en intern samtale på Messenger mellem klassens forældre.

Heri var det tydeligt, at forældrene bakkede op om den kritiserede lærer, og at de to mødre, der ikke ønskede, at deres børn skulle undervises af ham, stod temmelig alene. Situationen fremstod så fastlåst, at det stod klart,at kommunen var nødt til at drage en eller anden konsekvens. Beslutningen er blevet, at den omtalte lærer fortsætter på skolen, men altså ikke skoleleder Morten Wettergren. Han er blandt andet blevet kritiseret for, at han ikke for længst har taget hånd om en konflikt, der har stået på i mange måneder.

De seneste dage er Morten Wettergren, der tiltrådte i 2017, ligeledes blevet stærkt kritiseret for ikke at bakke op om den omtalte lærer, da han sagde, at han ikke kendte til det såkaldte sliksystem, hvor bestemte elever blev belønnet med slik frem for andre.

I sidste uge holdt forældrene deres børn hjemme i tre dage. Blandt andet fordi nogle forældre havde vanskeligt ved at se deres børn vende tilbage til en fastlåst hverdag med børnene til de to mødre, der stod frem. I forhold til de to børn har kommunen besluttet:

- Der er indledt dialog med de to forældre, som har klaget over behandlingen af deres børn. Efter efterårsferien er der etableret et midlertidigt undervisningstilbud, der skal afløses af et efterfølgende permanent undervisningstilbud. På et møde torsdag er de to forældre blevet orienteret om de yderligere handlinger i sagen, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Vil se indad

Videre lyder det fra Gitte Høj Nielsen:

- Vi er meget opmærksomme på, at alle børn er meget påvirkede af situationen, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at samle dem op, så de kan vende tilbage til en hverdag i skolen med gode rammer for læring og trivsel.

Ifølge Gitte Høj Nielsen vil Nordfyns kommune kigge indad og se på hvilken læring, der kan drages, med det sigte at sikre god trivsel og dermed de bedste rammer for læring.

- Når vi lander i en situation som denne, er der helt sikkert noget, vi kunne have gjort anderledes. Det er vores ansvar sammen med forældrene at sikre en fortsat god trivsel på skolerne, så børnene møder glade i skole og har lyst til at lære, siger Gitte Høj Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce