Annonce
Nordfyn

Skoleballaden i Krogsbølle kulminerer med drastisk beslutning: Skoleleder fratræder

Morten Wettergren er ikke længere skoleleder i Krogsbølle. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Morten Wettergren forlader jobbet som skoleleder af Kystskolen Afd. Krogsbølle. Den gensidige fratrædelse kommer efter sagen, hvor to mødre hævdede, at en bestemt lærer opførte sig uacceptabelt over for deres børn. Læreren fortsætter, mens to børn fortsætter i et midlertidigt undervisningstilbud.

Korgsbølle: 11 dage efter at Fyens Stiftstidende fortalte, at der var voldsomme gnidninger mellem en lærer på Kystskolen Afd. Krogsbølle og mødrene til to elever, har Nordfyns Kommune indgået en "gensidig fratrædelsesordning" med skoleleder Morten Wettergren

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Derudover har Gitte Høj Nielsen, chef for Skole- og Dagtilbud ingen yderligere kommentarer til en kompleks historie, der er eksploderet i diverse medier siden offentliggørelsen. Ikke mindst, efter at Dagbladet BT ad flere omgange har gengivet kommentarer fra en intern samtale på Messenger mellem klassens forældre.

Heri var det tydeligt, at forældrene bakkede op om den kritiserede lærer, og at de to mødre, der ikke ønskede, at deres børn skulle undervises af ham, stod temmelig alene. Situationen fremstod så fastlåst, at det stod klart,at kommunen var nødt til at drage en eller anden konsekvens. Beslutningen er blevet, at den omtalte lærer fortsætter på skolen, men altså ikke skoleleder Morten Wettergren. Han er blandt andet blevet kritiseret for, at han ikke for længst har taget hånd om en konflikt, der har stået på i mange måneder.

De seneste dage er Morten Wettergren, der tiltrådte i 2017, ligeledes blevet stærkt kritiseret for ikke at bakke op om den omtalte lærer, da han sagde, at han ikke kendte til det såkaldte sliksystem, hvor bestemte elever blev belønnet med slik frem for andre.

I sidste uge holdt forældrene deres børn hjemme i tre dage. Blandt andet fordi nogle forældre havde vanskeligt ved at se deres børn vende tilbage til en fastlåst hverdag med børnene til de to mødre, der stod frem. I forhold til de to børn har kommunen besluttet:

- Der er indledt dialog med de to forældre, som har klaget over behandlingen af deres børn. Efter efterårsferien er der etableret et midlertidigt undervisningstilbud, der skal afløses af et efterfølgende permanent undervisningstilbud. På et møde torsdag er de to forældre blevet orienteret om de yderligere handlinger i sagen, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Vil se indad

Videre lyder det fra Gitte Høj Nielsen:

- Vi er meget opmærksomme på, at alle børn er meget påvirkede af situationen, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at samle dem op, så de kan vende tilbage til en hverdag i skolen med gode rammer for læring og trivsel.

Ifølge Gitte Høj Nielsen vil Nordfyns kommune kigge indad og se på hvilken læring, der kan drages, med det sigte at sikre god trivsel og dermed de bedste rammer for læring.

- Når vi lander i en situation som denne, er der helt sikkert noget, vi kunne have gjort anderledes. Det er vores ansvar sammen med forældrene at sikre en fortsat god trivsel på skolerne, så børnene møder glade i skole og har lyst til at lære, siger Gitte Høj Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce