Annonce
Nordfyn

Skoleballaden i Krogsbølle kulminerer med drastisk beslutning: Skoleleder fratræder

Morten Wettergren er ikke længere skoleleder i Krogsbølle. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Morten Wettergren forlader jobbet som skoleleder af Kystskolen Afd. Krogsbølle. Den gensidige fratrædelse kommer efter sagen, hvor to mødre hævdede, at en bestemt lærer opførte sig uacceptabelt over for deres børn. Læreren fortsætter, mens to børn fortsætter i et midlertidigt undervisningstilbud.
Annonce

Korgsbølle: 11 dage efter at Fyens Stiftstidende fortalte, at der var voldsomme gnidninger mellem en lærer på Kystskolen Afd. Krogsbølle og mødrene til to elever, har Nordfyns Kommune indgået en "gensidig fratrædelsesordning" med skoleleder Morten Wettergren

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Derudover har Gitte Høj Nielsen, chef for Skole- og Dagtilbud ingen yderligere kommentarer til en kompleks historie, der er eksploderet i diverse medier siden offentliggørelsen. Ikke mindst, efter at Dagbladet BT ad flere omgange har gengivet kommentarer fra en intern samtale på Messenger mellem klassens forældre.

Heri var det tydeligt, at forældrene bakkede op om den kritiserede lærer, og at de to mødre, der ikke ønskede, at deres børn skulle undervises af ham, stod temmelig alene. Situationen fremstod så fastlåst, at det stod klart,at kommunen var nødt til at drage en eller anden konsekvens. Beslutningen er blevet, at den omtalte lærer fortsætter på skolen, men altså ikke skoleleder Morten Wettergren. Han er blandt andet blevet kritiseret for, at han ikke for længst har taget hånd om en konflikt, der har stået på i mange måneder.

De seneste dage er Morten Wettergren, der tiltrådte i 2017, ligeledes blevet stærkt kritiseret for ikke at bakke op om den omtalte lærer, da han sagde, at han ikke kendte til det såkaldte sliksystem, hvor bestemte elever blev belønnet med slik frem for andre.

I sidste uge holdt forældrene deres børn hjemme i tre dage. Blandt andet fordi nogle forældre havde vanskeligt ved at se deres børn vende tilbage til en fastlåst hverdag med børnene til de to mødre, der stod frem. I forhold til de to børn har kommunen besluttet:

- Der er indledt dialog med de to forældre, som har klaget over behandlingen af deres børn. Efter efterårsferien er der etableret et midlertidigt undervisningstilbud, der skal afløses af et efterfølgende permanent undervisningstilbud. På et møde torsdag er de to forældre blevet orienteret om de yderligere handlinger i sagen, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Vil se indad

Videre lyder det fra Gitte Høj Nielsen:

- Vi er meget opmærksomme på, at alle børn er meget påvirkede af situationen, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at samle dem op, så de kan vende tilbage til en hverdag i skolen med gode rammer for læring og trivsel.

Ifølge Gitte Høj Nielsen vil Nordfyns kommune kigge indad og se på hvilken læring, der kan drages, med det sigte at sikre god trivsel og dermed de bedste rammer for læring.

- Når vi lander i en situation som denne, er der helt sikkert noget, vi kunne have gjort anderledes. Det er vores ansvar sammen med forældrene at sikre en fortsat god trivsel på skolerne, så børnene møder glade i skole og har lyst til at lære, siger Gitte Høj Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce