Annonce
Nordfyn

Dramatisk weekend: Førstehjælpere prøvede kræfter med ti uheld på Gyldensteen Strand

I weekenden blev knap 30 nye førstehjælpere uddannet i tærskeladen på Gyldensteen Strand. Foto: Dorthe Wolff
Gyldensteen Strand blev i weekenden omdannet til ét stort ulykkessted, da Hjertestarterforeningen inviterede på to lærerige og dramatiske dage. Her blev der også uddannet flere førstehjælpere, så der nu er 300 på Nordfyn.
Annonce

Gyldensteen Strand: Blod, rysteture og et bistik i munden. Ikke ligefrem opskriften på en hyggelig weekend, men det var, hvad Nordfyns Hjertestarterforening indbød til lørdag og søndag ved Gyldensteen Strand. Det var heldigvis alt sammen fingeret skuespil, og formålet var at oplyse om, hvordan frivillige kan hjælpe til med at redde liv.

Flemming Sørensen er formand og stifter af Nordfyns Hjertestarterforening. En forening, der startede stille og roligt op i 2017 i Otterup, men som senere blev lagt sammen med andre lokale hjertestartere, og som fra januar 2019 nu dækker hele Nordfyns kommune.

- Vi har arrangeret weekenden for at genoptræne og også uddanne nye folk. Og så håber vi jo, at vi inspirerer andre til også at melde sig som førstehjælpere eller akuthjælpere, lød budskabet fra Flemming Sørensen.

Her øver førstehjælperne genoplivning af spædbørn og mindre børn. Foto: Dorthe Wolff
Annonce

300 nordfynske førstehjælpere

På de to weekenddage har Hjertestarterforeningen uddannet knap 30 nye førstehjælpere, som deltog i et fire-timers kursus på stedet. Med de nyuddannede førstehjælpere når antallet af førstehjælpere på Nordfyn op på 300, hvilket svarer til en procent af Nordfyns Kommunes befolkning. Det fortæller Flemming Sørensen, som egentlig er landmand, men da han oplevede både naboer og familiemedlemmer dø af hjertestop, blev det en livsstil for ham at engagere sig i genoplivning.

- Jeg går ikke forbi en hjertestarter i dag uden lige at gå hen og tjekke, om der er batteri på og sikre mig, at den er i orden. Jeg kan ikke lade være.

Ole Grønlund er en af dem, der deltog som statist i weekenden. Han blev førstehjælper for tre år siden, da Hjertestarterforeningen startede en afdeling af hjælpere op i Otterup.

- Jeg var interesseret i at være med, fordi jeg har været brandmand i 29 år, så jeg var vant til at blive kaldt ud til alt muligt, og så kunne jeg jo lige så godt prøve det her også. Og så er jeg jo pensionist, så jeg har jo tid til det og synes, at man skal hjælpe til med at redde liv, hvis man har mulighed for det.

Gunnar Engelstad er akuthjælper, og det har han været i to år.

- Jeg ser det som en borgerpligt at være første- eller akuthjælper, og det giver mig selv noget at kunne hjælpe andre.

At blive førstehjælper kræver et fire-timers kursus i hjerte- og lungeredning. At blive akuthjælper kræver yderligere et 12 timer langt kursus. Akuthjælpere kan sendes ud til alle situationer, hvor der bliver tilkaldt en ambulance.

Her hjælper førstehjælperne en, der er blevet stukket af en hveps i munden, og en anden, som har sukkersyge og er ramt af en rystetur. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce