Annonce
Sydfyn

Dramatisk historie om Leonora Christina fortalt i Møllehavehuset

Line Krogh fortæller Leonora Christinas historie i Møllehavehuset. Privatfoto

BØSTRUP: Efterårets kulturelle saloner i Møllehavehuset i Bøstrup Præstegård indledes søndag 8. september kl. 15-17 af teaterinstruktør og oversætter Line Krogh med en dramatisk historie om Christian den 4. og Kirsten Munks datter Leonora Christina, der sad som fange i Blåtårn i næsten 22 år (1663-1685). Hun var anklaget for at være medskyldig i ægtefællen Corfitz Ulfeldts højforræderi mod landet.

I Blåtårn påbegyndte hun sit "Jammers Minde" - en beretning om fængselsopholdet og hendes personlige holdning til anklagerne mod hende.

Line Krogh har moderniseret det knudrede tyskprægede sprog og gjort "Jammers Minde" tilgængelig for nutidens læsere.

I søndagssalonen fortæller Line Krogh Leonora Christinas historie og også om sit arbejde med udgivelsen af "Jammers Minde". Hun vil også læse enkelte afsnit højt.

Line Krogh (født 1947) er udgået fra Statens Teaterskoles instruktørlinje i 1974 og har iscenesat på de fleste større og mindre scener i Danmark i perioden 1976-2000. Alle er velkomne til arrangementet./EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce