Annonce
Indland

Dramatik på motorvejen: Lastbil tabte tonstunge tromler

Normalt er det fredag og lørdag, at der sker uheld på den fynske motorvej. Men tirsdag eftermiddag havde politi og redningsmandskab travlt med en lang række uheld. Arkivfoto: Michael Bager

Politi og redningsmandskab havde ekstra travlt tirsdag eftermiddag på den fynske motorvej til et hav af større og mindre opgaver - blandt andet en lastbil, som tabte to 500 kilo tunge tromler.

Det kunne have fået fatale konsekvenser, da en lastbil tirsdag eftermiddag tabte to tunge kabeltromler på tilsammen ét ton på den fynske motorvej på nogle i forvejen meget travle timer med uheld på uheld på uheld.

Lastbilen vender vi tilbage til.

Trængslerne begyndte nemlig allerede midt på eftermiddagen med et uheld mellem rastepladsen Kildebjerg Nord og afkørsel 54 Vissenbjerg i vestgående retning, og det gav ganske hurtigt kø.

Mens det var i færd med at blive opløst og trafikken atter kunne glide skete et nyt uheld i det store motorvejskryds sydøst for Odense.

Politiet fik meldingen klokken 15.46 om, at to biler var kørt sammen. Det skete i den østgående retning - dvs. mod Nyborg - nogenlunde på det sted, hvor den øst-vest-gående fynske motorvej mødes med motorvejen til Svendborg.

Bilerne holdt i nødsporet, men alligevel måtte trafikken snegle sig af sted, mens politi og redningsmandskab var på stedet.

Lidt senere var det to blaffere, som forsøgte at skaffe sig et lift langs motorvejen - igen omkring det store motorvejskryds. Den slags er ulovligt, eftersom der som bekendt ikke må være gående på motorvejene. Det var dog ikke det, politiet brugte mest tid på, og blafferne er sikkert godt på vej videre i deres færd.

Hen ved 17-tiden var det så en havareret bil i højre spor mellem afkørsel 55 Aarup og afkørsel 54 Vissenbjerg, som skulle have vejhjælp. Den slags har også en vis indflydelse på trafikken, så der opstår kø.

På samme tid tabte en lastbil to store kabeltromler med pvc-rør i østgående retning mellem afkørsel 52 Odense SV og afkørsel 51 Odense S. Lastbilen var læsset med otte kabelruller, som hver vejer omkring 500 kilo. En strop sprang, og to af tromlerne røg af og ned på motorvejen. Til al held var der ingen trafikanter lige efter lastbilen.

- Det kunne have haft fatale konsekvenser, erkender vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Nu skal juristerne ved anklagemyndigheden i Fyns Politi vurdere, om chaufføren kan sigtes for noget i forbindelse med tabet af de to tromler.

For godt to uger siden blev to brødre dræbt nord for Viborg ved en lignende ulykke. En påhængsvogn med en varebil på ladet rev sig løs. Påhængsvognen kørte over i den forkerte kørebane, hvor den ramte en personbil med de to brødre og en kvinde. Kun kvinden overlevede.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce