Annonce
Indland

Dramatik på motorvejen: Lastbil tabte tonstunge tromler

Normalt er det fredag og lørdag, at der sker uheld på den fynske motorvej. Men tirsdag eftermiddag havde politi og redningsmandskab travlt med en lang række uheld. Arkivfoto: Michael Bager

Politi og redningsmandskab havde ekstra travlt tirsdag eftermiddag på den fynske motorvej til et hav af større og mindre opgaver - blandt andet en lastbil, som tabte to 500 kilo tunge tromler.

Det kunne have fået fatale konsekvenser, da en lastbil tirsdag eftermiddag tabte to tunge kabeltromler på tilsammen ét ton på den fynske motorvej på nogle i forvejen meget travle timer med uheld på uheld på uheld.

Lastbilen vender vi tilbage til.

Trængslerne begyndte nemlig allerede midt på eftermiddagen med et uheld mellem rastepladsen Kildebjerg Nord og afkørsel 54 Vissenbjerg i vestgående retning, og det gav ganske hurtigt kø.

Mens det var i færd med at blive opløst og trafikken atter kunne glide skete et nyt uheld i det store motorvejskryds sydøst for Odense.

Politiet fik meldingen klokken 15.46 om, at to biler var kørt sammen. Det skete i den østgående retning - dvs. mod Nyborg - nogenlunde på det sted, hvor den øst-vest-gående fynske motorvej mødes med motorvejen til Svendborg.

Bilerne holdt i nødsporet, men alligevel måtte trafikken snegle sig af sted, mens politi og redningsmandskab var på stedet.

Lidt senere var det to blaffere, som forsøgte at skaffe sig et lift langs motorvejen - igen omkring det store motorvejskryds. Den slags er ulovligt, eftersom der som bekendt ikke må være gående på motorvejene. Det var dog ikke det, politiet brugte mest tid på, og blafferne er sikkert godt på vej videre i deres færd.

Hen ved 17-tiden var det så en havareret bil i højre spor mellem afkørsel 55 Aarup og afkørsel 54 Vissenbjerg, som skulle have vejhjælp. Den slags har også en vis indflydelse på trafikken, så der opstår kø.

På samme tid tabte en lastbil to store kabeltromler med pvc-rør i østgående retning mellem afkørsel 52 Odense SV og afkørsel 51 Odense S. Lastbilen var læsset med otte kabelruller, som hver vejer omkring 500 kilo. En strop sprang, og to af tromlerne røg af og ned på motorvejen. Til al held var der ingen trafikanter lige efter lastbilen.

- Det kunne have haft fatale konsekvenser, erkender vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Nu skal juristerne ved anklagemyndigheden i Fyns Politi vurdere, om chaufføren kan sigtes for noget i forbindelse med tabet af de to tromler.

For godt to uger siden blev to brødre dræbt nord for Viborg ved en lignende ulykke. En påhængsvogn med en varebil på ladet rev sig løs. Påhængsvognen kørte over i den forkerte kørebane, hvor den ramte en personbil med de to brødre og en kvinde. Kun kvinden overlevede.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Nyborg For abonnenter

Meldte sig selv efter 100 overgreb: 61-årig anklaget for overgreb på datter og barnebarn

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Annonce