Annonce
Nyborg

Dramatik i luften: Byrådsmøde med sprængfarlig dagsorden

Bølgerne går af og til højt i byrådssalen i Nyborg. Forud for tirsdagens byrådsmøde er der dramatik i luften igen. Arkivfoto: Kim Rune
Butiksbyggeri på Lynfrost-grunden er blot ét af mange punkter på dagsordenen for årets første byrådsmøde.

Nyborg: Der er dramatik i luften forud for årets første møde i Nyborgs byråd.

For de lokale politikere mødes tirsdag klokken 17 med en sprængfarlig dagsorden, der efter alt at dømme både vil få tilhørere til at strømme til og politikernes tunger på gled.

Og blandt de 27 punkter på dagsordenen vil formentlig især sagen om et centerområde med butikker på den såkaldt Lynfrost-grund og et boligprojekt ved Sølyst få temperaturen i rådhusets gamle byrådssal til at stige.

De to projekter har i ugevis været genstand for en omfattende og intens offentlig debat.

Og selv om der ikke skal træffes nogen endelig beslutning i de to sager, slipper politikerne næppe heller for at blive konfronteret med spørgsmål fra tilhørerne i byrådssalen.

Annonce

413 underskrifter

Og selv om ordene "Lynfrost-grunden" og "forurening" ikke optræder, så er det den meget omdiskuterede sag om et kommende butiksbyggeri på den stærkt forurenede grund ved Storebæltsvej, der gemmer sig bag dagsordenens punkt 3.

Forud for tirsdagens byrådsmøde har en græsrodsgruppe startet en underskriftsindsamling med krav om, at der bliver renset op på Lynfrost-grunden, før der bliver bygget på den.

Ved redaktionens slutning havde 413 borgere skrevet under. Og medlemmer af græsrodsgruppen har samtidig varslet, at de vil benytte sig af den spørgetid, der er det første punkt på byrådets dagsorden.

Tirsdagens møde kan følges fra tilhørerpladserne i byrådssalen eller på Nyborg Kommunes Facebookside, hvor mødet webtransmitteres live.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce