Annonce
112

Eksplosionsagtig brand: Mand omkommet i Kerteminde

Forsøg på at redde mand fra brændende bygning mislykkedes. Hurtig indsats fra brandvæsenet sikrede, at ilden ikke bredte sig til de omkringliggende gamle huse i indre by.

Kerteminde: Den tidligere hjemmeværnsgård i Kerteminde var mandag omkring klokken 18 ramme om et større drama, der endte med at koste en person livet.

Bygningen ligger i Vestergade 25, der en del af indre by, og branden kunne nemt have spredt sig til de omkringliggende gamle huse, hvis ikke brandvæsenet havde været hurtigt fremme.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger forsøgte personer på stedet at sparke døren ind til huset, hvor der befandt sig en person, men man måtte opgive forsøget på at få manden ud, fordi der var så meget røg i rummet, forårsaget af en nærmest eksplosionsagtig brand.

Ifølge vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland, bar brandfolk senere en livløs person ud af bygningen, og hans liv stod ikke til at redde. Hvem den afdøde er, vides endnu ikke, men det er ikke den person, der boede i rækkehuset.

Fyns Politi kan på nuværende tidspunkt heller ikke oplyse noget om de nærmere omstændigheder omkring branden.

Det er altså endnu uvist, hvordan branden er opstået, og hvorfor den udviklede sig så hurtigt, men alarmen gik klokken 17.45.

Annonce
Foto: Charlotte Pedersen
Foto: Charlotte Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce