Annonce
112

Eksplosionsagtig brand: Mand omkommet i Kerteminde

Forsøg på at redde mand fra brændende bygning mislykkedes. Hurtig indsats fra brandvæsenet sikrede, at ilden ikke bredte sig til de omkringliggende gamle huse i indre by.

Kerteminde: Den tidligere hjemmeværnsgård i Kerteminde var mandag omkring klokken 18 ramme om et større drama, der endte med at koste en person livet.

Bygningen ligger i Vestergade 25, der en del af indre by, og branden kunne nemt have spredt sig til de omkringliggende gamle huse, hvis ikke brandvæsenet havde været hurtigt fremme.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger forsøgte personer på stedet at sparke døren ind til huset, hvor der befandt sig en person, men man måtte opgive forsøget på at få manden ud, fordi der var så meget røg i rummet, forårsaget af en nærmest eksplosionsagtig brand.

Ifølge vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland, bar brandfolk senere en livløs person ud af bygningen, og hans liv stod ikke til at redde. Hvem den afdøde er, vides endnu ikke, men det er ikke den person, der boede i rækkehuset.

Fyns Politi kan på nuværende tidspunkt heller ikke oplyse noget om de nærmere omstændigheder omkring branden.

Det er altså endnu uvist, hvordan branden er opstået, og hvorfor den udviklede sig så hurtigt, men alarmen gik klokken 17.45.

Annonce
Foto: Charlotte Pedersen
Foto: Charlotte Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce