Annonce
Fyn

Drama hos V og DF: Heitmann og Ahrendtsen kan ryge ud

Jane Heitmann (V) måtte lidt overraskende se sig slået af debutanten Marlene Ambo-Rasmussen ved det seneste valg. En af de to er i stor risiko for at ryge helt ud af Folketinget, hvis Venstres dårlige meningsmålinger fortsætter. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Dansk Folkeparti og Venstres nedtur kan betyde et farvel til to fremtrædende fynske folketingspolitikere.  I hvert fald, hvis der var valg i morgen. I en prognose valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget, står de to partier til hver at miste et fynsk mandat.

Hos Venstre blev Jane Heitmann valgt ind på det fjerde og sidste mandat ved det seneste valg, mens debutanten Marlene Ambo- Rasmussen fik andenfærrest stemmer af de fire valgte V-medlemmer på Fyn. Sidstnævnte har ikke været så synlig i den offentlige debat, mens veteranen Jane Heitmann som ældreordfører har markeret sig kraftigt i de mange sager om svigt i ældreplejen.

De to øvrige fynske folketingsmedlemmer for Venstre er Lars Chr. Lilleholt og Erling Bonnesen.

Annonce

Ahrendtsen tilbage

Hos Dansk Folkeparti har der længe været tavshed fra Alex Ahrendtsen, da han har været sygemeldt med stress siden december, men han vender tilbage, når Folketinget åbner den første tirsdag i oktober.

Det andet fynske DF-folketingsmedlem er Jens Henrik Thulesen Dahl, der altid har fået flere stemmer end Ahrendtsen. Ved det seneste valg var det dog kun 247 stemmer, der adskilte de to. Jens Henrik Thulesen Dahl er bror til partiformanden, hvis svækkede position også kan ramme den fynske storebror.

Under alle omstændigheder bliver et kommende folketingsvalg en gyser for DF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Storebæltsbroen spærret i østlig retning

Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce