Annonce
Middelfart

Drama: Dansk Folkepartis frontfigur i Middelfart bliver partiløs

Anni Tyrrestrup er fortid i Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Intern ballade i Dansk Folkeparti Middelfart får Anni Tyrrestrup, partiets frontfigur i byrådet, til at forlade partiet. Hun fortsætter byrådsarbejdet som partiløs.

Nordvestfyn: Ønsket om at frigøre sig fra intern ballade for på den måde få mere overskud til at udøve sit politiske virke i Middelfart Byråd har fået Dansk Folkepartis frontfigur i Middelfart Kommune, Anni Tyrrestrup, til at melde sig ud af partiet.

Fra onsdag er hun at betragte som partiløs efter at have repræsenteret Dansk Folkeparti i Middelfart Byråd de seneste over otte år. Hun er i gang med sin tredje valgperiode og beholder som partiløs alle sine udvalgsposter, herunder posten som viceborgmester.

- Jeg brænder for mit arbejde, men jeg skal have ro til at lave politik. Baglandet i partiet skal være der for én, og når det ikke er tilfældet, er det bedst at tage konsekvensen, selv om det er med blødende hjerte. Over længere tid har der været store samarbejdsproblemer, siger Anni Tyrrestrup.

Hun har mange ting på hjerte, men er meget varsom med at åbne for, hvad konflikten reelt handler om. Ønsket er, at hendes afgang ikke ender som et personopgør. Overordnet set kan det ikke skjules, at hendes beslutning om at forlade partiet, hun har været medlem af siden 2006, ikke handler om politisk uenighed. Derimod om at hun og andre "gamle" DF'ere i Middelfart, diplomatisk udtrykt, er kommet på kant med partiets andet byrådsmedlem, Steffen Daugaard og visse dele af hans familie, der også er aktive i partiet.

- Dansk Folkeparti i Middelfart er ved at gå i opløsning, vurderer hun.

Hun mener, at familien Daugaard med ufine midler tilsat manglende respekt og forståelse for andre medlemmer og synspunkter har sat sig for tungt på den lokale partiafdeling.

På spørgsmålet om Anni Tyrrestrup ikke i større grad burde have forsøgt at løse konflikten internt, er svaret, at hun ikke fik den nødvendige opbakning hos Torben Nielsen, den lokale partiformand. Hun efterlyser, at DF på landsplan "fik en task force, der rykkede ud", i samme øjeblik, de blev opmærksomme på store, lokale problemer.

Du er ikke på vej ind i et andet parti?

- Jeg kan ikke sige, hvad der for eksempel sker om to år, men nu skal jeg være partiløs, ikke løsgænger, det er et frygteligt ord.

Hvorfor vælger du ikke at blive og tage kampen op?

- Jamen, jeg har taget kampen siden 2016. Jeg siger stop nu, fordi vi ikke har en formand, der kan styre det her. Familien Daugaard har overtaget bestyrelsen, og jeg kan ikke samarbejde med dem.

Kort om Anni Tyrrestrup

Anni Tyrrestrup er i gang med sin tredje periode i Middelfart Byråd, hvor hun er viceborgmester.Sådan er det gået ved valgene:

2017: 436 personlige stemmer. Dansk Folkeparti fik i alt 2196 stemmer og to mandater.

2013: 736 personlige stemmer. Dansk Folkeparti fik i alt 2317 stemmer og tre mandater.

2009: 724 personlige stemmer. Dansk Folkeparti fik i alt 1922 stemmer og to mandater.

Hun er uddannet socialrådgiver og arbejdede i mange år inden for området og inden for alle forvaltningsområder. De fleste af årene med fokus på mennesker med særlige behov og ældre. Hun har undervist på socialrådgiver- og pædagoguddannelsen.

Kortfattet formand

Det var en kortfattet formand for Dansk Folkepartis partiforening i Middelfart Kommune, Torben Nielsen, avisen fangede på telefonen onsdag.

- Jeg har netop fået en mail fra Anni Tyrrestrup, hvor hun fortæller om sin beslutning. Men jeg har en travl dag med min køreskole og får først tid til at sætte mig ind i tingene i aften. Jeg har derfor tidligst en kommentar til situationen i morgen (torsdag, red.), det må du respektere, mit arbejde er trods alt vigtigere, lyder det venligt men bestemt fra Torben Nielsen, der heller ikke ønskede at uddybe indholdet i mailen fra partiets nu forhenværende byrådsmedlem.

Annonce

Opbakning til Tyrrestrup

Anton Pedersen, der har var formand for DF i Middelfart i 14 år, inden Torben Nielsen sidste forår tog over, følger i hælene på Anni Tyrrestrup.

- Steffen Daugaard har opført sig særdeles utidigt, siden han blev valgt ind, han er uhøflig og farer alt for voldsomt frem og lægger ikke skjul på, at han vil have renset ud i partiet. Jeg er for gammel i gårde til at slås med sådan en type og melder mig også ud, siger Anton Pedersen, uden at vil komme med yderligere kommentarer.

Han repræsenterede Dansk Folkeparti i Middelfart Byråd sammen med Anni Tyrrestrup i perioden 2014-2017. Han blev orienteret onsdag formiddag.

Partiets byrådskandidat ved seneste valg Helle Nissen forlader også DF og bliver i stedet medlem af Socialdemokratiet.

- Det at stille op til kommunalvalget sidste år har givet mig endnu mere gå-på-mod. Men det skal være givende, trygt og rart at være i, det er det desværre ikke i DF Middelfart længere på grund af den dårlige stemning. Jeg vil stadig kæmpe for en plads i kommunalpolitik, jeg håber derfor at mine 253 stemmer vil følge mig og bakke op om min beslutning om nu at blive socialdemokrat, siger Helle Nissen.

Det har trods forsøg på mail, sms og telefon ikke været muligt at få en kommentar fra Steffen Daugaard.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Nyborg

Debat: Der skal findes løsninger

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Faaborg-Midtfyn

Vilde katte har frit spil til at avle løs - og det fortsætter: Vil ikke bruge penge på at indfange dyrene

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Erhverv

Virksomheder skal gå foran i grøn omstilling: Sæt solceller op på vores flade tag, foreslår direktør

Annonce