Annonce
Kerteminde

Drager i gaderne: Dragefestival indledes med et stort optog gennem byen

Dette års dragefestival på Nordstranden indledes et par dage i forvejen med et stort optog gennem byen. Arkivfoto: Fjord&Bælt

Kerteminde: Sidste år lagde Nordstranden for første gang sand og vind til en Dragefestival.

Det blev så stor en succes, at der bliver Dragefestival igen i år - og denne gang bliver den udvidet med et drageoptog gennem byen.

Det var Fjord&Bælt, der fik ideen til en Dragefestival sidste år, og med tilskud fra Turismeudviklingspuljen samt fuld opbakning og tilskud fra Cityforeningen blev det til en hel lille folkefest på Nordstranden, der gav mod på at give den endnu mere gas i år.

- I forbindelse med dette års Dragefestival, der bliver den 19. oktober, vil vi allerede om torsdagen (den 17. oktober, red.) vække appetitten på drager med et stort drageoptog gennem byen, fortæller kommunikationsleder på Fjord & Bælt, Mads Dirckinck-Holmfeld.

- Vi har allerede tilmeldinger fra Johannes Larsen Museet, sfo'er, Turismens Venner og Musikskolen. Der er forhåbentlig mange flere, der gerne vil med i optoget, og de skal være så velkomne. De skal bare skrive til sanne@fjord-baelt.dk

Annonce

Bamser i luften og slikregn

Om lørdagen skal dragerne så op at flyve på Nordstranden, og der kommer både professionelle og amatører, og der vil være instruktører klar til at hjælpe folk med at bygge drager selv.

- Det bliver blandt andet noget med, at man kan tage sin bamse med og give den en flyvetur, så kommer den ned i faldskærm. Desuden kommer der en stor drage, der bliver lastet med slik, og så vil dragen oppe fra himlen lade slikket drysse ned over børnene, fortæller Mads Dirckinck-Holmfeld.

Fjord&Bælt fik ideen til Dragefestivalen, fordi de gerne ville sætte noget i gang, som hele byen kunne være sammen om, og som de kunne komme ud af huset med og præsentere sig selv på en anden måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce