Annonce
Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

En 29-årig mand erkendte onsdag i Retten i Odense at have stukket en 28-årig mand med kniv, men nægter manddrab. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En 29-årig drabssigtet mand erkendte i grundlovsforhør at have stukket en 28-årig mand med kniv, men det skete ifølge ham i nødværge. Den drabssigtede er varetægtsfængslet i fire uger.
Annonce

Odense: Det var ifølge den drabssigtede nødværge, da en 29-årig mand tirsdag aften på åben gade i Munkebo stak en 28-årig mand med kniv, som senere kostede manden livet.

Det fremgik i et grundlovsforhør onsdag formiddag ved Retten i Odense, hvor den 29-årige mand blev fremstillet sigtet for manddrab.

Drabet skete tirsdag aften omkring klokken 18.20 ud for Nørregade 5 i Munkebo. I første omgang lykkedes det for en tililende at genoplive det 28-årige knivoffer. I kritisk tilstand blev han bragt til Odense Universitetshospital og kom på operationsbordet, men lægerne kunne ikke redde hans liv.

Allerede ved grundlovsforhørets start nægtede den 29-årige mand manddrab, men erkendte at have stukket med kniven, samt at det skete i modværge. Han ville gerne svare på spørgsmål fra anklageren, ligesom han også accepterede at blive varetægtsfængslet.

Anklageren bad efter at have oplæst sigtelsen om lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning, blandt andet fordi der stadig er vidner, som skal afhøres.

Efter knivstikkeriet tirsdag aften anholdt politiet også en anden mand, som blev sigtet for manddrab. Han har ifølge anklager Kirsten Flummer alligevel ikke noget med episoden at gøre, og derfor bliver han løsladt efter afhøring på politigården.

Baggrunden for knivdrabet skulle efter det, der blev sagt i retten, skyldes et stort uvenskab mellem den drabssigtede og den afdøde, angiveligt noget familierelateret.

Den 29-årige blev i grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger frem til den 9. september.


Allerede ved grundlovsforhørets start nægtede den 29-årige mand manddrab, men erkendte at have stukket med kniven, samt at det skete i modværge.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce