Annonce
Indland

Drabet på Nedim Yasar: Spor peger i retning ad rockere

Screendump fra Satudarah West Areas facebookside. Her ses, at tallet 1923 forbindes med gruppen. To af de mænd, som er sigtet for drabet på radiovært Nedim Yasar har en tatovering med tallet.

Tatoveringen "1923" og en ransagning i Ganløse peger i retning ad rockergruppen Satudarah.

Mindst tre ting peger i retning ad, at politiets efterforskning af drabet på radiovært Nedim Yasar blandt andet retter sig mod rockerklubben Satudarah.

Det drejer sig om to tatoveringer og en ransagning.

Foreløbig afviser politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi dog at udtale sig om det.

- Det har jeg ingen kommentarer til, lyder det fra politiinspektøren.

Tre mænd er sigtet i forbindelse med drabet, og de tre er fredag formiddag blevet stillet for en dommer på Frederiksberg. To af dem havde en tatovering med tallet 1923.

Der er ikke tale om postnummer 1923 Frederiksberg C, men derimod en henvisning til bogstaverne med nummer 19 og 23 i alfabetet, S og W - en forkortelse for "Satudarah MC West Area".

Det kan blandt andet ses på Satudarah West Areas facebookside, hvor tallet 1923 optræder flere steder.

Torsdag oplyste politiet, at der var foretaget ransagning mod et bandetilholdssted i Ganløse - igen uden at nævne, hvilken bande der var tale om.

Ganløse er en forholdsvis lille by i Nordsjælland, hvor blandt andet Satudarah holder til.

Så sent som i slutningen af november meddelte et enstemmigt byråd i Egedal Kommune, at man ønsker at nedlægge et såkaldt samlingsstedsforbud på en ejendom på Ringbakken.

Kommunen vil forbyde medlemmer og hangarounds fra Satudarah at bruge stedet som klubhus.

Ordet "satudarah" er indonesisk og betyder "ét blod". Gruppen blev etableret i Holland i 1990 af indonesiske indvandrere fra den hollandske koloni Molukkerne.

I 2013 slog gruppen sig ned i Danmark - nærmere bestemt i Bagsværd. I de senere år har gruppen været i strid med rockergrupperne Bandidos, Mongols og Gremium.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce