Annonce
Odense

Drabet i Vollsmose: Beboere er tilfredse med, at politiet har delt billede af formodet drabsmand

Idris Youssef og hustruen Nariman Rustam nyder efterårssolen. De er berørt af drabet i juni, men for Idris Youssef giver det håb, at politiet nu deler billeder og videoer af gerningsmanden. Foto: Michael Bager
At politiet har delt video og billeder af den formodede gerningsmand til drabet på en uskyldig Vollsmose-borgere får opbakning i bydelen. Blandt beboerne er meningerne delte om politiets mulighed for opklaring.
Annonce

Vollsmose: Efterårssolen skinner over Egeparken, og der er ganske stille.

Stilheden i Egeparken står i stor kontrast til den juniaften, hvor Abdinur Mohamed Ismail mistede livet. Her var den 31-årige vellidte Vollsmose-beboer et tilfældigt offer for en bandekonflikt, der endte med at tage hans liv. Det sendte et stort gys gennem lokalsamfundet.

- Vi så det ske. Det var virkelig skræmmende, og man følte sig utryg. Vi sov ikke hele natten, og vi turde heller ikke forlade vores hjem, fortæller Fatima.

Fatima er ude at gå tur med hendes to veninder: Aiat og Sara. Med sig har hun sit barn, der ligger i barnevognen og kigger op på sin mor. De tre unge kvinder ønsker ikke at stå frem med deres fulde navn, men de er redaktionen bekendt.

- Dagene efter drabet var jeg stadig bange. Hvis jeg var ude af hjemmet, så løb jeg altid fra min bil ind og ind igen. Og jeg var altid hjemme inden det blev aften, siger Aiat.

Annonce

Mange kender sandheden

Torsdag kunne Fyns Politi offentliggøre videoer og billeder fra den aften, hvor drabet skete, og det skal forhåbentligt hjælpe politiet med at finde den skyldige. Det tvivler de unge kvinder dog på.

Fatima, Aiat og Sara kigger på videoerne fra gerningsnatten, som politiet har delt til offentligheden. De tre kvinder var selv vidner under skuddrabet, da de kunne høre det hele fra deres hjem. Foto: Michael Bager

- Mange fra Vollsmose ved godt, hvem der gjorde det, men de tør ikke at stå frem og fortælle det, siger Fatima.

- Så vil det bare udløse en større krig, indskyder Aiat.

- Bander vil ikke stikke til hinanden. Det er, som det er. Men det er meget vigtigt, at sagen bliver opklaret, uddyber Fatima.

Annonce

Folk støtter hinanden

Men selvom der findes beboere, som ikke tør at stå frem, har lokalsamfundet taget hånd om hinanden. Fatima fortæller, at beboerne har støttet hinanden i denne sag. Og så var Abdinur Mohamed Ismail også vellidt.

Drabet i Vollsmose

24. juni blev 31-årige Abdinur Mohamed Ismail dræbt af skud i Egeparken.

Samme aften blev en 31-årig mand med tilknytning til Vollsmosegruppen hårdt såret af skud.

Ifølge Fyns Politi blev skyderiet indledt, da medlemmer fra Korsløkkegruppen skød mod rivalen fra Vollsmosegruppen.

Under deres flugt blev pistolmændene fra Korsløkkegruppen beskudt af medlemmer af Vollsmosegruppen. Det var under den skudserie, at Abdinur Mohamed Ismail kom i skudlinjen og blev dræbt. Det var i hvert fald den teori, som Fyns Politi præsenterede torsdag.

- Jeg kendte ham ikke personligt, men jeg vidste, hvem han var. Han var en sød og uskyldig fyr, som bare passede sig selv, fortæller Fatima.

Med dette kort giver Fyns Politi sit bud på, hvordan drabet skete. Ifølge kortet er det personer fra Vollsmosegruppen (Gruppe 2 på kortet), der skyder den uskyldige mand. Det sker, da to pistolmænd fra Korsløkkegruppen (Gruppe1) flygter efter at have udøvet et attentant på et medlem af Vollsmosegruppen. Og under denne flugt skyder en mand fra Vollmosegruppen mod de to pistolmænd men rammer i stedet den uskyldige 31-årige somaliske mand.
Annonce

Politiet har hjælp at hente

Ægteparret Idris Youssef og Nariman Rustam sidder på en bænk udenfor og nyder fredagens gode vejr. Også de har været berørt af drabet. Idris Youssef er positivt stemt over for politiets efterforskning og tror på, at sagen bliver opklaret.

Torsdag offentliggjorde Fyns Politi billeder og video af den mand, som politiet mener dræbte en 31-årige uskyldig mand. 

- Det betyder meget, at få sagen opklaret. Det giver håb, at politiet nu har delt de her videoer, og jeg er glad for, at politiet tager sagen op. Og så håber jeg, at gerningsmanden får en streng straf.


Vi så det ske. Det var virkelig skræmmende, og man følte sig utryg. Vi sov ikke hele natten.

Fatima, beboer fra Egeparken


Idris Youssef mødte også Abdinur Mohamed Ismail en gang i mellem i den somaliske moske. Der har han dog ikke været længe som følge af corona. Men han husker, at han altid hilste på den 31-årige beboer.

- Vi hilste på hinanden i moskeen. Han var meget flink og sød, fortæller Idris Youssef.

Annonce

Stor opbakning

Bevæger man sig videre i Egeparken, støder man også ind på andre beboere, der kommer med et optimistisk sind. Niels Aage Grænse hviler sit ben på en sten, mens han taler med en anden beboer fra Egeparken.

- Mit indtryk er, at der er stor hjælp og opbakning at hente fra lokalsamfundet. Det bliver nok anonyme indberetninger. Jeg er optimistisk og tror på, at sagen bliver opklaret.

Niels Aage Grænse er optimistisk. Han tror, at videoerne kommer til at hjælpe politiet med deres efterforskning, og at sagen bliver opklaret. Foto: Michael Bager

Derudover tror Niels Aage Grænse også, at videoerne kommer til at fremme efterforskningen.

- Jeg tror på, at videoerne kommer til at hjælpe.

Annonce

Sker der snart noget?

En anden beboer er knap så positivt stemt som Idris Youssef og Niels Aage Grænse.

- Jeg tror på, at politiet ved, hvem gerningsmanden er. Der er mange beboere, der har ringet til politiet med oplysninger omkring personen. Der er nemlig stor opbakning til politiet i denne sag.

Det fortæller Ahmed, som har boet i Vollsmose i 30 år. Han ønsker heller ikke at stå frem med sit fulde navn, men hans navn er redaktionen bekendt.

- Det betyder rigtig meget for lokalområdet at finde den skyldige. Det er jo et uskyldigt menneske, som er blevet dræbt. Jeg spørger mig selv: Sker der snart noget i denne sag?

Politiet er i gang med en omfattende efterforskning af skyderiet den 25. juni. Dog tror Ahmed ikke på, at Abdinur Mohamed Ismails drabsmand bliver fundet.

- Hvis der var sket et mord på Langelinie, var det for længst blevet opklaret. Jeg mener, at der sker en forskelsbehandling fra politiets side. Jo længere tid der går, jo sværere bliver det at opklare drabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce