Annonce
Odense

Drabeligt opgør i Odense Zoo: Chimpanser i masseslagsmål, så skytte måtte tilkaldes

En skytte måtte søndag eftermiddag tilkaldes, efter at en flok chimpanser søndag eftermiddag var i slagsmål i Odense Zoo. Skytten kom dog ikke i aktion. Her er det chimpanser i Aalborg Zoo. Arkivfoto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
En flok chimpanser røg søndag eftermiddag midt i åbningstiden i dramatisk slagsmål i Odense Zoo, og for en sikkerheds skyld blev en skytte tilkaldt for eventuelt at aflive én af dem. Det var dog ikke nødvendigt.

Odense: For øjnene af hundredvis af gæster i Odense Zoo røg en flok chimpanser søndag eftermiddag i drabeligt masseslagsmål.

- Det er ikke unormalt, at de kommer op at slås, men denne gang var det mere voldsomt end sædvanligt, bekræfter Danni Larsen, presseansvarlig i Odense Zoo.

Slagsmålet begyndte ved 15-tiden på den ø, hvor chimpanserne befinder sig, når de er ude af stalden. Uvist af hvilken grund røg de i slagsmål i så voldsom grad, at det tydeligt kunne høres langt uden for selve zoo.

Annonce

Dyrepasseren blev ifølge Danni Larsen betænkelig ved situationen, især fordi det ikke i første omgang lykkedes at få chimpanserne ind i stalden. Det plejer ellers at være den normale praksis for at få dæmpet gemytterne.

Dødelig udgang

En skytte blev tilkaldt i tilfælde af, at det skulle være nødvendigt at skyde ét af dyrene. Ved tidligere slagsmål er det enkelte gange endt med dødelig udgang, fordi en chimpanse ikke har set anden mulighed for at flygte end at kaste sig ud i vandgraven. Eftersom chimpanser ikke kan svømme er de afgået ved døden.

- Derfor vil det være bedre med en aflivning end at den drukner, siger Danni Larsen.

Denne gang kom skytten dog ikke i aktion, for til sidst lykkedes det alligevel for dyrepasseren at få chimpanserne ind i stalden og få ro på.

I 2017 druknede den 20-årige chimpanse Ricardo, da den under tumult blandt sine artsfæller endte i vandgraven og druknede. Dengang blev gæsterne evakueret, fordi chimpanser anses for at være farlige dyr.


Det er ikke unormalt, at de kommer op at slås, men denne gang var det mere voldsomt end sædvanligt.

Danni Larsen, presseansvarlig i Odense Zoo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce