Annonce
Middelfart

Drab i Strib: Forsvarer ønsker anbringelse af tiltalt

Mandag skal manden, der er tiltalt for at have dræbt sin kæreste i en lejlighed i Strib, i januar 2015, for retten. Både forsvarer og anklager ønsker manden anbragt på en psykiatrisk afdeling. Arkivfoto.

En 33-årig mand fra Strib ventes mandag at erkende sig skyldig i drabet på sin egyptiske kæreste i januar sidste år.

Kvindens lig blev fundet i plastikposer på en rasteplads ved Langå, og kort efter blev manden anholdt og sigtet for at have stukket hende ihjel med en kniv.

Manden erkendte i en afhøring efter sin anholdelse at have dræbt sin kæreste, man han nægtede sig skyldig, da han blev fremstillet i grundlovsforhør for et år siden. Hans forsvarer, Mette Grith Stage, forventer dog, at han i dag vil erkende sig skyldig i at have dræbt kvinden og siden have kørt hendes lig til rastepladsen, hvor det blev efterladt.

Både anklagemyndigheden og mandens forsvarer vil bede om en anbringelsesdom til manden på en psykiatrisk afdeling.

Der ventes at falde dom i dag. Fyens.dk følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce