Annonce
Underholdning

DR rykker ud: I denne fynske by kan du opleve "Vores Sommervejr"

DR Vejret springer ud i det danske land, hvor turen går forbi Karrebæksminde, Løkken, Silkeborg, Søndervig, Svendborg og Gudhjem. Arkivfoto
Når DR Vejret fra 1. juli rejser rundt til seks danske byer, bliver Sydfyn én af de heldige lokationer.

Tv: Mellem uge 27 og 32 sender DR Vejret live fra flere danske byer. Fra Løgten i Nordjylland til bornholmske Gudhjem, men også på Fyn.

Svendborg bliver her den heldige fynske by, som får besøg af "Vores Sommervejr". Det bliver i uge 31, skriver DR i en pressemeddelelse.

- Det er uhøjtideligt tv i alt slags vejr, hvor der bliver delt gode historier mellem vejrværterne og danskerne, når vi kommer rundt i sommerlandet. Det er vigtigt for os at være helt ude ved danskerne og tæt på vejret, fortæller Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

Han lover også, at der udover de seks lokaliteter vil blive lavet tv-indslag, reportager og dronebilleder landet over, så der er udsigt til en masse vejrnørderi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bulldogs

Odense Bulldogs væk fra sidstepladsen

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce