Annonce
Underholdning

DR rykker ud: I denne fynske by kan du opleve "Vores Sommervejr"

DR Vejret springer ud i det danske land, hvor turen går forbi Karrebæksminde, Løkken, Silkeborg, Søndervig, Svendborg og Gudhjem. Arkivfoto
Når DR Vejret fra 1. juli rejser rundt til seks danske byer, bliver Sydfyn én af de heldige lokationer.

Tv: Mellem uge 27 og 32 sender DR Vejret live fra flere danske byer. Fra Løgten i Nordjylland til bornholmske Gudhjem, men også på Fyn.

Svendborg bliver her den heldige fynske by, som får besøg af "Vores Sommervejr". Det bliver i uge 31, skriver DR i en pressemeddelelse.

- Det er uhøjtideligt tv i alt slags vejr, hvor der bliver delt gode historier mellem vejrværterne og danskerne, når vi kommer rundt i sommerlandet. Det er vigtigt for os at være helt ude ved danskerne og tæt på vejret, fortæller Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

Han lover også, at der udover de seks lokaliteter vil blive lavet tv-indslag, reportager og dronebilleder landet over, så der er udsigt til en masse vejrnørderi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce