Annonce
Indland

DR fjerner tv-program om jægerkorpset

Præcis som i den gamle DR-udsendelse 'Eliten' skal aspiranter til jægerkorpset den dag idag består den sidste selvtillidsprøve, før de kan blive optaget i korpset.

DR's 17 år gamle dokumentar- program »Eliten« er fjernet fra netsiden dr.dk/bonanza, fordi de afslører personlige oplysninger om jægersoldater

DR fjernede i går det 17 år gamle dokumentarprogram »Eliten«, der handler om jægerkorpset, fra DR's åbne arkiv på internettet.

Programmet fulgte - for første gang nogensinde på tv- den meget krævende optagelsesprøve til forsvarets elitekorps, Det Danske Jægerkorps.

- En af vores journalister så programmet, og opdagede, at man kan se cpr-numrene på nogle af soldaterne, forklarer Henrik Heide, redaktør på dr.dk, om baggrunden for at fjerne det gamle program fra DR's Bonanza-site.

Annonce

Kontakt til forsvaret

»Eliten« er fjernet fra internettet, indtil DR har fundet ud af, hvad der skal ske med de klip, der viser soldaternes cpr-numre.

- Vi kontakter nu forsvaret, og hvis de ikke ønsker, at klippene bliver fjernet fra udsendelserne, lægger vi dem op igen, siger Henrik Heide.

DR har frit spil

Hærens Operative Kommando siger til Fyns Amts Avis, at DR gøre, hvad de vil med udsendelsen.

- Det er jo ærgeligt, men vi har ikke tænkt os at gøre noget ved det, siger Kim Grünberger, presseofficer ved Hærens Operative Kommando.

- Filmen har været frit tilgængelig på DR's egen webside, og den kan frit købes på dvd, så DR må selv beslutte sig for, hvad de gør med den, tilføjer han.

Grunden til, at en 17 år gammel tv-dokumentar pludselig er blevet genstand for så megen opmærksomhed, skal findes i, at tiden er en helt anden, end den var tilbage i 1993.

- Vi er i krig nu. Dengang var det okay at vise folks cpr-numre, men vi ved jo ikke, hvad de laver i dag, siger DR's Henrik Heide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce