Annonce
GOG

Drømmestart for GOG i Champions League

Islandske Arnar Freyr Arnarsson var tilbage på sin gamle hjemmebane – sammen med højre backen Stig-Tore Moen Nilsen. Her ses Arnarsson i nærmest akrobatisk stil. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
GOG vandt overraskende stort over IFK Kristianstad i det sydsvenske i sin første kamp i Champions Leagues gruppe D. Men et Kristianstad uden den skadede Olafur Gudmundsson ligner også gruppens svageste hold. Nu venter der en storkamp i Odense på søndag.

Håndbold: For fans af GOG er det en drøm at se på stillingen i Champions Leagues gruppe D efter søndagens noget overraskende storsejr på 33-24 over IFK Kristianstad i det svenske.

Den traditionsrige klub på Sydfyn, der ikke har været i Champions League siden rekonstruktionen efter konkursen i januar 2010, topper således gruppe D.

Javel, der er kun spillet en runde. Men efter en slingrende sæsonstart med blandt andet nederlag til oprykkerne fra Fredericia HK i første kamp i ligaens grundspil er succes i den grad velkommen på Sydfyn – både hos fansene, i klubben og ikke mindst internt i truppen.

Efter sejren kunne man se veteranmålmand Søren Haagen forlade banen i Kristianstad Arena bærende på holdets vandflasker. Typisk GOG – en af de spillere, som var med til at grundlægge sejren, snupper tjansen som vandbærer.

I gruppe D har alle klubber nu været i aktion. Onsdag aften spillede Kadetten Schaffhausen fra Schweiz og rumænske Bucuresti uafgjort 28-28 i alpelandet, mens russiske Medvedi lørdag på hjemmebane vandt 25-23 over Wisla Plock fra Polen. På en bedre måldifference end rumænerne topper fynboerne altså gruppe D.

På søndag venter der et sandt drama i Jyske Bank Arena i Odense, når GOG tager imod netop Medvedi.

Annonce

IFK Kristianstad-GOG 24-33 (14-17)

Champions League, gruppe D

Kampens gang: 3-0, 6-5, 10-9, 12-13, 13-15, (14-17), 15-18, 17-21, 19-23, 20-27, 21-29, 24-33.

Mål:
IFK Kristianstad: Taitur Einarsson 6, Valter Chrintz 5 (5), Marc Canellas 3, Philip Henningsson 3, Adam Nyfjäll 3, Alfred Ehn 2, Helge Freiman 1, Viktor Hallen 1.
GOG: Emil Jakobsen 8 (5), Stig-Tore Moen Nielsen 5, Lasse Møller 5, Emil Lærke 3, Simon Bogetogt Pytlick 3, Frederik Bo Andersen 3, Mathias Gidsel 2, Odinn Thor Rikhardsson 2, Oscar Bergendahl 1, Lukas Jørgensen 1.

Bedste spiller:
IFK Kristianstad: Philip Henningsson.
GOG: Stig-Tore Moen Nilsen.

Udvisninger:
IFK Kristianstad: 3
GOG: 1

Dommere: Lars Jorum og Havard Kleven, Norge – udmærket præstation.

Tilskuere: 3382

GOG’s næste kamp: Onsdag den 18. september, kl. 19.00: GOG-Århus Håndbold.

Ligner gruppens svageste hold

Men GOG’s sejr skal ses i lyset af to ting. IFK Kristianstad ligner umiddelbart gruppens svageste hold, og søndag kom holdets stjernespiller, Olafur Gudmundsson, ikke i aktion. Han sad på bænken men har i den seneste tid kæmpet med problemer med maven/lysken. Uden Gudmundsson manglede hjemmeholdet i den grad skudtrussel fra distancen, og det gjorde opgaven for et kontant kæmpende GOG-forsvar ”nemmere”.

Men GOG-holdet ER i markant fremgang – ikke mindst defensivt. I Kristianstad Arena så man blandt andet fornemme tilbageløb mod et hjemmehold, der også kan lide at løbe.

Og så er GOG – med de mange skadede spillere i opstartsfasen på vej helt tilbage – bare et langt BREDERE hold end IFK Kristianstad.

GOG’s nye højre back, Stig-Tore Moen Nilsen, var – sammen med stregspilleren Arnar Freyr Arnarsson - tilbage på den gamle hjemmebane. De fik begge en meget flot velkomst af de lidt over 3000 tilskuere i arenaen. Og måske var det årsagen til, at Moen vel leverede sin bedste kamp for GOG i en vanskelig start i sin nye klub.

- Det går fremad med mine skader. Jeg kan være mere med i træningerne, og det giver selvfølgelig overskud på banen. Jeg synes, vi for holdet ser fremgang fra kamp til kamp, og den vej skal vi bare fortsatte ad, lød det fra Stig-Tore Moen Nilsen efter opgøret – og mens han masserede sin ømme ankel.

Stærk Søren Haagen

Fynboerne fik en noget tøvende start på kampen, hvor IFK Kristianstad havde momentum. Der var lidt for få redninger af Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG-målet, selv om han havde et par gode indgreb. Men man sad alligevel med fornemmelsen af, at GOG havde muligheder for at hente to velkomne point på udebane i en svær gruppe – især med Olafur Gudmundsson ude.

Midt i halvlegen kom Mathias Gidsel ind med sit direkte spil og sikre radar til at finde frirum, og han fik sit hold op på uafgjort for første gang – 10-10. Derfra førte GOG resten af opgøret trods lidt slinger i midten af anden halvleg, hvor IFK Kristianstad kom op på kun minus to. Men Søren Haagen var kommet ind i målet og gjorde det godt, og Lasse Møller kom op i gear efter en tøvende første halvleg, og så var tingene reelt afgjort.

Det var da også en smilende cheftræner, Nicolej Krickau, efter opgøret. Han sagde:

- Jeg er meget tilfreds med vores start i turneringen. Vi stod meget koncentreret i forsvaret. Vi vidste godt, vi kunne stå lidt mere defensivt, når Gudmundsson ikke var med. Det gav også Haagen gode betingelser i målet. Så var det også en nøgle, at vi fik afviklet mange af vore angreb med skud mod mål, så vi ikke fik kontraer i hovedet. En god start, hvor jeg også er tilfreds med bredden. Men nu vokser træerne jo ikke ind i himlen. Vi er ekstremt ydmyge overfor, at vi er endt i en meget svær gruppe. Vi glæder os til russerne på søndag, men først har vi jo lige en ligakamp mod Århus Håndbold på onsdag. Så vi får travlt.

Christian d. 4 grundlagde Kristianstad som et bolværk mod Sverige i 1614.

Søndag holdt det danske/fynske bolværk i den grad svensken fra fadet.

De GOG-fans, der havde turen over Øresund, fik en på opleveren af deres hold som tak for at have sat en søndag af til en tur til den gamle danske fæstningsby, Kristianstad. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Der var tænding på GOG-bænken. Fra venstre løber fløjen Emil Jakobsen – sikkerheden selv på straffekast i det sydsvenske – forbi cheftræner Nicolej Krickau. Til højre ses playmaker Josef Pujol og bag ham assistenttræner Mathias Albrektsen. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Det bliver vildt sjovt på søndag mod Medvedi, lød det fra playmaker Simon Bogetoft Pytlick, der var tilbage på kampbanen efter fem ugers fravær på grund af en fibersprængning i maven. Med ryggen til – med nummer 14 – ses stregspilleren Lukas Jørgensen. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce