Annonce
Navne

Drømmeopgave: Svendborgarkitekt bliver direktør for Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg

Lasse Andersson, 46 år, er ny direktør på Kunsteni Aalborg. Pressefoto: Søren Solkær
Kunsten Museum of Moderne Art i Aalborg har ansat arkitekt Lasse Andersson fra Svendborg som ny direktør.

Efter fem år som kreativ direktør på Utzon center er Svendborgdrengen, 46-årige Lasse Andersson, blevet ansat som ny direktør for Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, hvor han den 7. januar afløste Gitte Ørskou.

Og det er en drømmeopgave, der nu venter forude, udtaler Lasse Andersson i en pressemeddelelse.

- Det er en drømmeopgave at træde ind i et af Danmarks fineste museer. Jeg mærker i dag lige dele ydmyghed, stolthed og glæde over at tiltræde som direktør på Kunsten, siger han.

Lasse Andersson er 46 år gammel, flyttede med sine forældre til Thurø som etårig og er vokset op i Svendborgområdet, hvor han har gået i skole på Øster Aaby Friskole og siden Svendborg Gymnasium.

Derfra gik turen til Arkitektskolen i Aarhus, hvor Lasse Andersson blev færdig som arkitekt i 2003, og han supplerede senere med en ph.d. i arkitektur og byudvikling.

Fra 2004 til 2012 var Lasse Andersson afdelingsleder og rektor ved Institute for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet og har også beskæftiget sig med byudvikling samt stået for en række hjemlige byfornyelsesprojekter i bla. Aarhus Kommune, Vollsmose i Odense.

Derudover var han med i rådgivningsgruppen omkring indretningen af Fremtidsfabrikken på havnen i Svendborg.

I 2015 forlod Lasse Andersson Aalborg Universitet og trak sig ud af to firmaer, han drev, da han tiltrådte som kreativ direktør for Utzon Center med en ambition om at hæve centeret til verdensklasse i løbet af fire år, som nu er gået, og nu venter altså udfordringer forude som direktør for Museum of Modern Art.

Som den første modtog Lasse Andersson arkitekturens dristighedspris fra Statens Kunstfond i 2018 for sit engagement og ekstraordinære arbejde med at formidle dansk arkitektur, og han modtog i 2017 Packness Fondens Arkitekturpris for sit arbejde med Utzon Center.

Lasse Andersson er gift med Stine Trudslev, der også er arkitekt fra Svendborg. De bor i det Nordjyske og har børnene Sigurd på 19 og Vigga på 14.

På de danske museer har der været tradition for udelukkende at ansætte direktører med kulturhistorisk eller kunstfaglig baggrund. Denne tradition bryder museet imidlertid, da Lasse Andersen er arkitekt, oplyser museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce