Annonce
Navne

Drømmeopgave: Svendborgarkitekt bliver direktør for Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg

Lasse Andersson, 46 år, er ny direktør på Kunsteni Aalborg. Pressefoto: Søren Solkær
Kunsten Museum of Moderne Art i Aalborg har ansat arkitekt Lasse Andersson fra Svendborg som ny direktør.
Annonce

Efter fem år som kreativ direktør på Utzon center er Svendborgdrengen, 46-årige Lasse Andersson, blevet ansat som ny direktør for Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, hvor han den 7. januar afløste Gitte Ørskou.

Og det er en drømmeopgave, der nu venter forude, udtaler Lasse Andersson i en pressemeddelelse.

- Det er en drømmeopgave at træde ind i et af Danmarks fineste museer. Jeg mærker i dag lige dele ydmyghed, stolthed og glæde over at tiltræde som direktør på Kunsten, siger han.

Lasse Andersson er 46 år gammel, flyttede med sine forældre til Thurø som etårig og er vokset op i Svendborgområdet, hvor han har gået i skole på Øster Aaby Friskole og siden Svendborg Gymnasium.

Derfra gik turen til Arkitektskolen i Aarhus, hvor Lasse Andersson blev færdig som arkitekt i 2003, og han supplerede senere med en ph.d. i arkitektur og byudvikling.

Fra 2004 til 2012 var Lasse Andersson afdelingsleder og rektor ved Institute for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet og har også beskæftiget sig med byudvikling samt stået for en række hjemlige byfornyelsesprojekter i bla. Aarhus Kommune, Vollsmose i Odense.

Derudover var han med i rådgivningsgruppen omkring indretningen af Fremtidsfabrikken på havnen i Svendborg.

I 2015 forlod Lasse Andersson Aalborg Universitet og trak sig ud af to firmaer, han drev, da han tiltrådte som kreativ direktør for Utzon Center med en ambition om at hæve centeret til verdensklasse i løbet af fire år, som nu er gået, og nu venter altså udfordringer forude som direktør for Museum of Modern Art.

Som den første modtog Lasse Andersson arkitekturens dristighedspris fra Statens Kunstfond i 2018 for sit engagement og ekstraordinære arbejde med at formidle dansk arkitektur, og han modtog i 2017 Packness Fondens Arkitekturpris for sit arbejde med Utzon Center.

Lasse Andersson er gift med Stine Trudslev, der også er arkitekt fra Svendborg. De bor i det Nordjyske og har børnene Sigurd på 19 og Vigga på 14.

På de danske museer har der været tradition for udelukkende at ansætte direktører med kulturhistorisk eller kunstfaglig baggrund. Denne tradition bryder museet imidlertid, da Lasse Andersen er arkitekt, oplyser museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce