Annonce
Middelfart

Drøm bliver virkelighed: Kunstner åbner galleri

Billedkunstner Dorte Børmose åbner Galleri Børmose i Østergade. PR-foto

Middelfart: Kunstneren Dorte Børmose åbner Galleri Børmose i Østergade 27.

Dorte Børmose har malet i mange år og siden 2016 tillige undervist voksne på Middelfart Billedskole i tegning, maling og keramik.

Men hun havde samtidig også gået rundt med en drøm om at få sit eget sted. Og nu gør Dorte Børmose drømmen til virkelighed.

Visionen med Galleri Børmose er, at det skal være et rart sted at dumpe ind, hvor man kan se billeder, blive inspireret og få en god snak om kunst.

- Jeg har muligheder for at undervise, lave kurser, hvor jeg kan trække spændende kunstnere ind, lave små intimkoncerter, foredrag, oplæsning, syng sammen og så videre. Med andre ord være med til at skabe noget liv i denne ende af Østergade, lyder det fra Dorte Børmose om hendes tanker om brug af lokalerne.

Dorte Børmose åbner dørene lørdag 14. september klokken 11-15. Lars Lavendt vil skabe god stemning med sin guitar, ligesom der serveres en forfriskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce