Annonce
Indland

Dræbte fynske bandemedlem på åben gade: Nordens mest eftersøgte

Sådan fremstår efterlysningen af Amin Qatra i den rapport, det nordiske politisamarbejde netop har offentliggjort.

Den 29-årige afghaner Amin Qatra er kommet på en liste over Nordens 12 mest eftersøgte personer. Han dræbte Black Army-medlem fra Odense med knivstik på gågaden i Vejle. Endnu en dansker er på listen.

Annonce

Dansk Politi er gået sammen med de øvrige nordiske lande om en liste over de 12 mest eftersøgte personer, og én af dem er en 29-årig afghaner, som mistænkes for at have dræbt et Black Army-medlem fra Odense med knivstik på åben gade i 2016.

De fem landes politienheder i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, som er sammen i European Network of Fugitive Active Search Teams (Enfast), har netop offentliggjort listen over personer, som er eftersøgt for en række meget alvorlige forbrydelser fra overlagt drab til omfattende økonomisk kriminalitet.

Fra Danmark er der to personer, som efterlyses, og den ene er den 29-årige Amin Qatra fra Afghanistan, som drev sin grønthandel i Vejle, men flygtede over hals og hoved sammen med sine brødre efter opgøret med den kriminelle Odense-bandegruppering.

Amin Qatra har siden drabet om aftenen den 1. juni 2016 været efterlyst, og han blev kort efter varetægtsfængslet in absentia ved Retten i Kolding i et grundlovsforhør for lukkede døre.

Politisamarbejde

Dansk politi går sammen med de øvrige nordiske lande ud med en samlet liste over de 12 mest eftersøgte personer i vores del af verden.Det er politinetværket Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams), der står bag den nye nordiske liste. Personerne på listen er eftersøgt for en række meget alvorlige forbrydelser - fra overlagt drab til omfattende økonomisk kriminalitet.

Det er Enfast-repræsentanterne i de forskellige europæiske lande, der udvælger hvilke mistænkte, der skal efterlyses. I Danmark er det Nationalt Efterforskningscenter (NEC), der er netværkets kontaktpunkt.

Enfast skal sikre hurtig og direkte udveksling af informationer om eftersøgte mellem medlemslandene.

Man kan finde andre internationalt efterlyste personer på www.eumostwanted.eu.

Foto af den efterlyste 29-årige Amin Qatra. Foto: Fyns Politi
Annonce

Nordic most wanted

Han er sigtet for at have stukket det 31-årige odenseanske medlem af Black Army, Muhammed Sendi, med kniv for til sidst at skære halsen over på ham på Vestergade i Vejle for øjnene af helt almindelige borgere.

At han skar halsen over på bandemedlemmet fremgår også af den ledsagende tekst til billedet af Amin Qatra på listen "Nordic Most Wanted". Han har hele tiden været efterlyst via Europol og Interpol, men det er første gang, det fællesnordiske politisamarbejde er gået ud og offentliggjort en liste over de 12 meste eftersøgte i Norden.

Sammen med sin bror flygtede Amin Qatra ud af Danmark kort efter drabet. Der var ubekræftede forlydender om, at han senere opholdt sig i Holland, men det blev aldrig officielt bekræftet af dansk politi.

Drabet på gågaden i Vejle var ifølge politiet formentligt en ubetalt narkogæld til Muhammed Sendi og dermed til bandegrupperingen Black Army, som siden opløste sig selv. Politiet har også tidligere udtalt, at der formentligt var tale om et planlagt drab, fordi man i nærheden af drabsstedet fandt ikke kun drabsvåbenet, men også en skarpladt pistol.

Muhammed Sendi hørte til inderkredsen af Black Army og var massivt dømt for personfarlig kriminalitet. Efter begravelsen af ham kørte 80 bandemedlemmer rundt i Odenses gader i magtdemonstration, indtil Fyns Politi fik det opløst.

Forretningen, den efterlyste Amin Qatra drev indtil knivstikkeriet på åben gade i Vejle. Foto: Mads Hansen
Annonce

Den anden dansker

På listen over de 12 mest eftersøgte kriminelle i Norden er også en anden dansker.

Det er den 35-årige Mohamad Ahmed Hassan med somaliske rødder, der er efterlyst for drab ved at have stukket en 28-årig somalisk mand til døde efter en diskussion om en cigaret. Det skete den 28. august 2009 i Brønshøj ved København.

Det har tidligere været fremme, at han opholder sig i enten Sverige, Finland eller Danmark.

Har man oplysninger om de to efterlyste danskere bedes man kontakte Rigspolitiets NEC-afdeling på telefon 45154200.

Amin Qatra er kun sigtet i drabssagen, og normalt skriver avisen ikke navne på sigtede personer, som ikke er dømt. I denne sag gør vi en undtagelse, fordi der er tale om bandekriminalitet og fordi han er efterlyst efter både nordisk og europæisk politisamarbejde.

Det var i det centrale Vejle, at et fremtrædende medlem af Black Army blev stukket og fik halsen skåret over. En 29-årig afghansk mand er sigtet for drabet og er blandt de 12 kriminelle, det nordiske politisamarbejde efterlyser. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce