Annonce
Odense

Dræbt af skud i bandeopgør: Uskyldig somalisk mand begraves fredag

Den skuddræbte Abdinur Mohamed Ismail bliver fredag begravet på den muslimske gravplads på Risingskirkegård. 
Abdinur Mohamed Ismail, som i onsdags blev dræbt af skud under bandekonflikt i Egeparken i Vollsmose, bliver fredag begravet på den muslimske gravplads på Risingskirkegård.
Annonce

Odense: Den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, som i onsdags blev et uskyldigt offer i konflikten mellem to rivaliserende bandegrupperinger, skal fredag begraves på den muslimske gravplads på Risingskirkegård.

Det bekræfter beboerformand i Egeparken, Abdinoor Adam Hassan, over for Fyens Stiftstidende.

- Vi begraver ham fredag klokken 15, siger han.

Abdinur Mohamed Ismail blev sent onsdag aften, da han under skyderi mod en 31-årig mand fra den bandegruppering, som kaldes for Vollsmosegruppen, skudt og dræbt. Han var netop kommet hjem til sin bopæl i Egeparken efter at have været til aftenbøn i moskeen og muligvis et efterfølgende ærinde.

Han kørte i en lånebil fra et værksted, hvor hans egen bil var til reparation, og det var ved eller i bilen, at Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt af skud.

Det viste sig hurtigt, at Abdinur Mohamed Ismail var et uskyldigt offer, for han har ifølge beboere, familie og Fyns Politi ingen tilknytning til de to bandegrupperinger, som i flere år har skudt på hinanden. Det er Vollsmosegruppen på den ene side, og Korsløkkegruppen på den anden.

Annonce

Stadig i sorg

Siden drabet onsdag kort før midnat har beboere, familiemedlemmer, andre pårørende og borgere i den berygtede Odense-bydel sat lys og lagt blomster for den dræbte somaliske mand, som var meget vellidt og afholdt i Vollsmose.

- Jeg håber, drabet på ham trods alt kan blive starten på noget godt. Folk er stadig i dyb sorg, og forventningsfulde i forhold til, at politiet får anholdt gerningsmændene, siger beboerformanden.

Det var en 31-årige palæstinenser øverst i hierarkiet i Vollsmosegruppen, som var målet for skudepisoden onsdag aften. Den var så gengældelse for en lignende skudepisode onsdag i forrige uge i Fyrreparken, som havde et fremtrædende medlem af Korsløkkegruppen som mål. Den pågældende, som har været med i inderkredsen i den opløste kriminelle bandegruppering Black Army, blev dog ikke ramt.

Blomster og lys på stedet, hvor den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail i onsdags blev dræbt i Egeparken. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Når begravelsen for Abdinur Mohamed Ismail finder sted fredag klokken 15 på Risingskirkegård forventes hundredvis af borgere at deltage fra især det somaliske miljø i byen. Også Egeparkens beboerformand vil deltage.

Annonce

Justitsminister på besøg

Som følge af onsdagens skuddrab på Abdinur Mohamed Ismail kommer landets justitsminister Nick Hækkerup (S) torsdag på besøg.

Det bekræfter Fyns Politi.

Det endelige program for justitsministerens besøg er endnu ikke på plads, men ventes at finde sted torsdag formiddag. Blandt andet skal han besøge stedet i Egeparken, hvor Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt af skud, og tale med sin partifælle, borgmester Peter Rahbæk Juel (S), om indsatsen mod bandekriminalitet i Odense.


Folk er stadig i dyb sorg, og forventningsfulde i forhold til, at politiet får anholdt gerningsmændene.

Abdinoor Adam Hassan, beboerformand, Egeparken, Vollsmose.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce