Annonce
Indland

Dræbende stenkast

Stenkast fra motorvejs­broer har også kostet menneskeliv i udlandet.

Danmark 2016: En 33-årig tysk mor dør på stedet efter en 30 kilo tung flisesten er kastet ned på motorvejen ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Den 36-årige far i bilen kommer alvorligt til skade, mens parrets femårige barn slipper med skrammer. Hændelsen betragtes som drab.

USA 2014: En 52-årig kvindelig skolelærer fra Ohio bliver livsfarligt såret, da en gruppe teenagere kaster sten mod hendes bil fra en motorvejsbro i Pennsylvania.

USA 2010: En 23-årig kvinde dræbes, da to drenge på 15 og 16 år kaster sten mod hendes bil nær Rockingham, North Carolina.

Storbritannien 2010: En 47-årig mand dør, efter at en gruppe drenge i 10-års alderen kaster sten gennem vinduet på hans lastbil i Kent.

New Zealand 2005: En 20-årig mand dræbes i sin bil, da en otte kilo tung betonklods kastes ned fra en bro ved Auckland. En 14-årig dreng idømmes fire års fængsel for manddrab.

USA 2003: En 33-årig kvinde dør i sin bil, da en 15-årig dreng kaster en stor isklump ud fra en bro ved Allentown, Pennsylvania.

Tyskland 2000: Nær Darmstadt dræbes en 20-årig kvinde, mens hendes bedstemor bliver livsfarligt kvæstet, da en gruppe teenagere kaster sten mod deres bil. Bilen rammer efterfølgende en anden bil og dræber en 41-årig kvinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce