Annonce
Sport

Dortmund følger Barcelona i CL-ottendedelsfinaler

Leon Kuegeler/Reuters
Inter tabte til et Barcelona-hold uden Lionel Messi, og så gik Dortmund videre i Champions League.

Borussia Dortmund tog tirsdag aften den anden billet videre fra Champions Leagues gruppe F med en sejr på 2-1 over Slavia Prag.

Pladsen i ottendedelsfinalen blev sikret, da Inter samtidig tabte på hjemmebane til et reservespækket FC Barcelona-hold.

Barcelona vandt kampen i Milano 2-1 og cementerede dermed den førsteplads, der allerede var i hus før kampen.

Teenageren Ansu Fati blev matchvinder for Barcelona og den yngste målscorer i turneringens historie, mens Julian Brandt sørgede for, at Dortmund trods en udvisning tog andenpladsen i gruppen med sit afgørende mål.

At Barcelona var videre på forhånd, betød, at hverken Lionel Messi eller Gerard Pique var med i truppen, mens blandt andre Sergio Busquets og Luis Suarez var på bænken fra start.

Barcelona satte sig på spillet, mens Inter havde de fleste chancer i en begivenhedsrig første halvleg.

Alligevel var det de spanske gæster, der bragte sig på 1-0 midtvejs i første halvleg, da Carles Perez pludselig stod fri i feltet.

En resolut inderside satte Inter under pres. Nu skulle italienerne score to gange for at gå videre, hvis Dortmund tog en favoritsejr hjemme mod Slavia Prag.

Danilo D'Ambrosio og Lautaro Martinez diskede op med et par gode afslutninger, men det var holdkammeraten Romelu Lukaku, der stod for udligningen.

Den tidligere Manchester United-angriber hamrede til bolden, som blev rettet af og strøg i nettet til 1-1.

Barcelona-træner Ernesto Valverde satte Frenkie de Jong og Luis Suarez på banen i anden halvleg, men det var stadig Inter, der skabte flest store chancer.

Martinez viste flere prøver på sine kvaliteter og havde to gange bolden i nettet. Begge gange jublede han med visheden om, at det kunne redde Serie A-topholdets liv i turneringen. Men begge gange så han skuffet til, mens linjedommeren viftede med flaget for offside.

Med fire minutter igen af den ordinære spilletid slog 17-årige Fati til. Han sparkede fladt bolden i mål og sørgede for jubel blandt Barcelona-fansene.

Men i høj grad også blandt fansene i Dortmund. De var selv vidner til en dramatisk kamp, hvor Dortmund kom foran 2-1, men blev reduceret til ti mand, da Julian Weigl fik rødt kort med et lille kvarter igen.

Scoringer af Jadon Sancho og Julian Brandt var dog nok til at sikre et Dortmund-hold uden sine skadede danskere tre point, og da Inter samtidig snublede, kan tyskerne se frem til to kampe i ottendedelsfinalen i det nye år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Leder For abonnenter

Når borgerne sætter dagsordenen

Ikke et eneste borgerforslag er blevet stemt igennem i Folketingssalen, siden Alternativets oplæg så lyset i dag for præcis to år siden. Alligevel er idéen en succes. Hvorfor? Fordi borgerforslag har formået at skubbe til den politiske debat. Det gælder for eksempel et af de første forslag, der fik nok underskrifter til at nå i folketingssalen - dét, der handlede om at sløjfe uddannelsesloftet. Efter at være afvist på Christiansborg er det alligevel netop blevet gennemført. Det samme gælder klimaloven. Derudover har regeringen i år fremlagt to borgerdrevne forslag: et forbud mod sprøjtemidler og et om indefrosne feriepenge. Forslagene er ikke bare en aktivistisk mulighed for at sno sig gennem bureaukratiet. De er et demokratisk løft. Folketingspolitikerne har indset deres legitimitet og har allerede i efteråret besluttet at forlænge ordningen. I løbet af de første to år er der stillet så mange borgerforslag, at det svarer til et nyt hver eneste hverdag. Og selv om forslagene ikke har rykket vælgerne direkte tættere på magten, har de flyttet de folkevalgte ned på jorden og fået dem til at drøfte emner, der ellers - sandsynligvis - havde været længere tid om at stjæle dagsordenen. De har bragt politikken tættere på borgerne. At Christiansborgs ører er tunet ind på vælgernes ønsker er i tråd med tidens fokus på at give dialogen en renæssance. Borgerforslag er en nær fætter til de mange borgerhøringer, som også fynske kommuner arrangerer forud for sine nye projekter - uanset om de drejer sig om anlæggelse af nye bydele eller beplantning af klimaveje. Debatter, der både giver borgerne et større ansvar for udviklingen og lokale politikere et fingerpeg om stemningen. Det ligner en såkaldt "win-win situation", men skal succesen fortsætte, bør politikerne vise borgerne mere tillid og sende nogle af forslagene til afstemning. Hvorfor? Fordi alternativet er at borgerne frem over mister lysten til at foreslå noget som helst igen.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce