x
Annonce
Nyborg

Donation til kulturarven: Hoteller giver værelser

Direktør Jan G. Larsen, hotel Nyborg Strand, er glad for at kunne bakke op om kulturarven med gratis overnatninger. Foto: Mogens Rasmussen
Seks hoteller i Nyborg bakker kontant op om slotsprojektet og fortællingen om Danmarks riges hjerte.

Nyborg: Når vigtige udenbys aktører og samarbejdspartnere for Nyborg Slot & Kulturarv kommer på besøg, kan de være så heldige at få stillet et hotelværelse kvit og frit til rådighed.

Arbejdet med færdiggørelsen af "det nye" Nyborg Slot og fortællingen om Nyborg som middelalderens mødested i Danmarks riges hjerte bliver intensiveret de næste tre år.

Og som en både kontant og symbolsk opbakning til projektet har seks af byens hoteller valgt at donere 150 overnatninger til projektet.

- At Nyborg har været det centrale mødested i Danmark igennem 800 år er en god fortælling, som vi kan bruge aktivt, når vi skal tiltrække konferencer og mødeaktivitet til Nyborg, fastslår direktør Jan G. Larsen, hotel Nyborg Strand.

Annonce

Destination Nyborg

Bag donationen står Destination Nyborg, hvor lokale hoteller og konferencecentre arbejder sammen om at trække turister og erhvervsarrangementer til byen.

De seks hoteller, der nu donerer overnatninger til kulturarven, er - ud over Nyborg Strand - Hotel Hesselet, Storebælt Sinatur Hotel & Konference, Hotel Villa Gulle, DI's Konferencecenter og Kursuscenter Knudshoved.

Og donationen glæder selvsagt lederen af Nyborg Slot & Kulturarv, Mette Ladegaard Thøgersen.

- Vi er meget glade for, at Nyborgs hoteller ser en værdi i at bakke op om arbejdet på Nyborg Slot. Og vi glæder os til at omsætte hotellernes gavmilde sponsorat til at invitere aktører til Nyborg, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce