Annonce
Sydfyn

Donation hjælper frivillige i Rudkøbing

Stationsleder Jørgen Rosenfeldt modtager checken fra bureauchef Lene-Marianne Nielsen. Privatfoto
Dansk Søredningsselskab Rudkøbing fik 15.000 kroner som lokal håndsrækning.

Rudkøbing: Dansk Søredningsselskab Rudkøbing har vundet "Sol og Strands lokale håndsrækning", og det er ejerne af sommerhuse, der er tilknyttet bureauet i Rudkøbing, som har afgjort, hvem der skulle vinde.

- Vi blev rigtig glade, for det kom som en overraskelse – vi havde ikke sat næsen op efter noget, så vi er meget taknemmelige for at få 15.000 kroner, siger stationsleder Jørgen Rosenfeldt ifølge en pressemeddelelse.

Dansk Søredningsselskab er en frivillig organisation.

- Vi kalder os søens vejhjælp, vi træder til, når skibe eksempelvis har problemer med motor eller med sejl, ved grundstødninger med videre. Endvidere bistår vi redningsberedskabet ved eftersøgninger, siger Jørgen Rosenfeldt.

Annonce

23 frivillige

I afdelingen i Rudkøbing er der 23 frivillige.

- Vi får ikke noget for det – jeg plejer at sige, at vores løn er, når vi kommer ud til folk, der har behov for hjælp, og vi kan give dem den hjælp, siger Jørgen Rosenfeldt, der har øremærket pengene fra Sol og Strand, dels til en varmepumpe i klubhuset og til redningsdragter.

Udover Dansk Søredningsselskab var der også en pose penge til Rudkøbing Handelsstandsforening og til Humble-Egnens Kultur- og Borgerforening. De fik hver en check på 7.500 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce