Annonce
Kerteminde

Donation fra Danske Bank Fyn Fond til Kerteminde Dance

Kerteminde Dance fik med en donation på 4000 kr. mulighed for at købe en stor højttaler. Til højre for skiltet står Filialdirektør Asbjørn Wieland Christiansen. Til venstre står formanden Torben Saugmann Christensen og bestyrelsesmedlem Aase Schelde. PR-foto

Kerteminde: Danske Bank Fyn Fond har doneret 4000 kroner til en nystartet forening, Kerteminde Dance, lyder det i en pressemeddelelse.

Kerteminde Dance er en fitness danseforening, hvor man får pulsen op, sved på panden, smil på læben og forbrænder en masse kalorier til god musik. Alle kan være med, og der er altid plads til en til, uanset højde, drøjde og danseerfaring.

- Vi har som en forening fået anvist øvelokaler i Kertemindehallen, hvor vi foreløbig danser fire aftener om ugen. Men det bestående musikanlæg i lokalet var ikke rigtig velegnet til høj musik, og her i sommers vil vi gerne flytte aktiviteten udenfor, et eller andet sted i Kerteminde. Vi havde derfor brug for en stor transportabel højttalere. Her kom Danske Bank Fyn Fond os til hjælp og donerede 4000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce