x
Annonce
Odense HC

Dommerfejl redder Odense-målvogter

Smilet er tilbage hos Odense Håndbold-målvogter Althea Reinhardt, der slipper for sanktion efter den tabte kamp mod Ajax Håndbold. Reinhardt var stærkt påvirket af indberetningen for "usportslig opførsel" i minutterne efter opgøret. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Håndbold har målvogter Althea Reinhardt til rådighed i de kommende vigtige ligaopgør. Trods indberetning for "usportslig opførsel" efter nederlag til Ajax Håndbold betyder dommerfejl, at Reinhardt slipper for sanktion.

HÅNDBOLD: Althea Reinhardt, målvogter i Odense Håndbold, og Odense-klubben kan drage et lettelsens suk.

Selv om Reinhardt blev indberettet af dommerduoen Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm for "usportslig optræden" efter onsdagens overraskende fynske nederlag i Odense Idrætshal til amatørerne fra Ajax Håndbold, så slipper målvogteren for sanktion (læs: karantæne).

Althea Reinhardt vil således være til rådighed for Odense Håndbold i de kommende vigtige opgør i ligaen - blandt andet topopgøret på onsdag hos Herning-Ikast Håndbold.

Det er imidlertid ikke baggrunden for indberetningen men en teknisk fejl af dommerparret i situationen, der er årsag til, at sagen ender uden konsekvenser for Althea Reinhardt og Odense Håndbold.

Hele sagen opstod på baggrund af en ordveksling mellem Althea Reinhardt og dommer Henrik Mortensen i det allersidste sekund af kampen mellem Odense og Ajax, hvor der opstod uenighed omkring et straffekast til Ajax. Kort efter slutfløjtet gjorde Henrik Mortensen det klart, at han ville indberette målvogteren for usportslig opførelse.

Reinhardt skulle have haft kort

Håndboldforbundets (DHF's) disciplinærinstans meldte sin afgørelse i sagen ud, lørdag formiddag. Af den fremgår det, at instansen har undladt at sanktionere Althea Reinhardt på grund af en "formaliafejl" fra dommerparret.

Dommerduoen skulle således have tildelt Althea Reinhardt et rødt og et blåt kort som tegn på diskvalifikation med indberetning, men det skete altså ikke.

På tv-billederne fra episoden kan man se dommer Henrik Mortensen være på vej til at trække kort, men situationen endte med, at Odense-målvogteren ikke bliver præsenteret for kort i hverken rødt eller blåt. Derfor falder indberetningen altså til jorden.

Lars Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold sagde fredag til Sport Fyn:

- Efter hvad jeg kan se på de billeder, vi har af situationen, så gjorde dommeren (Henrik Mortensen, red.) ikke noget for at dæmpe situationen ved at gå efter Althea - som ellers var på vej væk - og råbe ad hende. Jeg ved også, hvad der blev sagt den anden vej mod Althea, og det var ikke ligefrem noget, som nedtonede situationen.

Althea Reinhardt sagde selv til Sport Fyn efter opgøret, "at hun ikke kunne genkende dommerens udlægning af episoden". Og hun tilføjede:

- Pulsen gik højt, og det var meget urutineret af mig. Men jeg synes også, at hans (dommerens, red.) reaktion var ekstrem voldsom, og jeg føler ikke, at det var fair, han stod og råbte ad mig, da jeg ikke havde råbt selv. Han stod truende og råbte mig decideret ind i hovedet, og det synes jeg ikke var i orden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce