Annonce
Tema

Dommere i Forskercup: Tydeligt at medicinere er blandt de dygtigste

Ingrid Titlestad (tv.) og Boye Jensen (halvt bag hende) overværer en planchepræsentation af et projekt ved Forskercup 2016 onsdag aften.

Studenterforskerne på medicin imponerede dommerne ved Forskercup onsdag aften.

Annonce

Da priserne ved Forskercup for sundhedsvidenskabelige studerende var uddelt onsdag aften, bad en af dommerne, professor Boye Jensen, om ordet.

- I har imponeret os. I giver os lyst til at blive boende i området, for man ved, at mange af jer ikke flytter fra regionen, sagde han.

I sin stilling møder han studerende fra flere andre uddannelser, og det er tydeligt, at medicinstuderende kan noget særligt, mener han.

- Det er de bedste eleverne fra gymnasierne, som vælger at læse medicin. Det mærker man tydeligt, siger Boye Jensen.

- De er dygtige, og det er dejligt, supplerer hans kollega i dommerpanelet, Ingrid Titlestad, afdelingslæge på OUH og klinisk lektor.

Den krævede karakterkvotient for at blive optaget på medicinstudiet på SDU var i år 10,7. Til forskel fra landets øvrige medicinuddannelser optager Syddansk Universitet en stor del gennem kvote 2-systemet, hvor en optagelsesprøve erstatter de voldsomme karakterkrav.

Annonce

God og dårlig formidling

Til Forskercup deltog ti studerende i hovedkonkurrencen i et auditorium, mens otte fremlagde deres projekter foran en planche i foyeren. De fleste var medicinstuderende og præsenterede den forskning, som de havde udført under deres 12 måneder lange forskningsår.

Deltagerne var blevet udpeget af et udvalg bestående af ph.D.-studerende, som kunne vælge imellem 25 indsendte abstracts.

De fire dommere var blevet bedt om især at koncentrere sig om den mundtlige formidling, der skulle vægtes 50 procent. Den skriftlige præsentation af data kvaliteten af forskningen talte hver 25 procent.

- Vi så begge aspekter - dårlig formidling af virkelig god forskning og topformidling af noget ikke særligt spændende forskning, sagde Boye Jensen, som med spændende forskning i høj grad tænker på sværhedsgraden i metoden.

I den medicinske forskerverden er et år ikke lang tid. Selv på tre år lange ph.d.-projekter oplever forskerne ofte, at tiden bliver en stor begrænsning, fordi man for eksempel har brug for flere år til at følge effekten af en behandlingsform.

- De har kun et år til det, de lægger frem. Den gyldne standard - et dobbeltblindet, randomiseret studie - er meget svær at opnå, siger Boye Jensen

Han tilføjer, at enkelte studenterforskere faktisk præsterede meget avancerede forskningsdesign. Ganske vist i nogle tilfælde med hjælp fra kendt, ældre datamateriale, som Ingrid Titlestad påpeger.

Forskercup finder sted en gang om året og arrangeres af foreningen Sundhedsvidenskabelige Studenterforskere (SSF).

Fyens.dk har åbnet en satellitredaktion på SDU, og frem til jul vil der være journalister til stede på Syddansk Universitet hver dag. Vi skriver nyheder - små som store, kritiske og konstruktive – anbefalinger og portrætter. Læs alle vores tidligere artikler på fyens.dk/sdu og følg os på Facebook, hvor vi hedder "fyens.dk på SDU"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce