Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dommer til 22-årig: Vold efter trafikuheld er "dråben"

Flere sigtelser for vold sendte en 22-årig mand bag tremmer ved et grundlovsforhør onsdag middag. Arkivfoto: Michael Bager

En 22-årig lokal mand blev efter et grundlovsforhør tirsdag middag varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for flere voldsepisoder. Den seneste fandt sted natten til tirsdag.

Korinth: En 22-årig mand, der tirsdag middag blev fremstillet i grundlovsforhør, havde i forvejen to voldsdomme bag sig, og det endte med at blive udslagsgivende for, at han nu er varetægtsfængslet i fire uger.

Den 22-årige blev anholdt natten til tirsdag, hvor han tidligere på aftenen, ved 21-tiden, havde været involveret i et færdselsuheld. Færdselsuheldet fandt sted ved Spanget/Reventlowsvej i Korinth.

En 18-årig mand fra Hedensted kørte ud på Reventlowsvej fra Spanget for at svinge til venstre. Ifølge hans forklaring til politiet havde han orienteret sig og ikke set trafikanter på Reventlowsvej.

Da den 18-årige næsten havde fuldført svinget, kom den 22-årige mand bagfra ad Reventlowsvej mod vest og påkørte den 18-åriges højre bagdør, bagskærm og baghjul.

- Jeg var på vej fra Ringe mod Faaborg. Jeg kan se, at bilen kommer kørende langsomt ud i krydset, pludselig gasser han op. Og jeg kan ikke nå at bremse, så jeg rammer ham, forklarede den 22-årige ved grundlovsforhøret.

Den 18-årige bilist havde tre andre passagerer med i bilen. Den 22-årige overhalede den påkørte bil og kørte ind til siden.

Afhøringerne, som stort set er enslydende fra den 18-årige og hans passagerer, går på, at den 22-årige herefter aggressivt gik hen mod bilen. Han rev døren op og råbte "Hvad fanden har du gang i?". Den 18-årige nåede kun at sige undskyld, inden den 22-årige tildelte den 18-årige flere slag og spark. En tiltale som den 22-årige erkendte sig delvis skyldig i ved grundlovsforhøret.

- Har du problemer med dit temperament, ville politianklager Flemming Høj Larsen vide.

- Jeg var simpelthen i chok. Jeg blev pissebange i situationen, sagde den 22-årige, der også forklarede, at han undskyldte til den 18-årige, mens de sammen efterfølgende iagttog bilens skader.

Annonce

Du er straffet to gange tidligere for vold og blev løsladt i foråret. Nu er du sigtet for yderligere forhold af vold og trusler. Det går simpelthen så stærkt. Det her er dråben, der får bægeret til at flyde over, og jeg er bange for, om du går ud og begår nye forhold.

Anders Munch-Jensen, dommer

Flere voldssager

Det var dog ikke den eneste sag, der kom på bordet ved grundlovsforhøret. Den 22-årige er ligeledes sigtet for to yderligere voldsepisoder. Den ene fandt sted på Torvets Burger og Pizza i Faaborg i april tidligere på året, mens den anden skulle have fundet sted ved Svanningehallen og naturlegepladsen ved Gåsebjergsand i juli.

Begge disse sager nægtede den 22-årige sig skyldig i.

Volden i april bestod af slag mod en 19-årig mand, mens sagen fra juli dels bestod i at have nikket den samme 19-årige en skalle og dels i forening med en anden at have tvunget den 19-årige ind i en bil og kørt vedkommende til naturlegepladsen ved Gåsebjergsand. Her lyder sigtelsen på, at den 19-årige både blev slået, sparket og fik en strop spændt om halsen og rundt om et træ, så han fik vejrtrækningsbesvær. Den 22-årige nægtede, at denne episode overhovedet havde fundet sted. I hvert fald var han ikke en del af den, lød det.

Politianklager Flemming Høj Larsen læste op fra vidneforklaringerne under grundlovsforhøret.

Dette var dråben

Forsvarer Susanne Bundgaard Gejl plæderede for, at der i tre ud af de fire forhold var tale om påstand mod påstand. Godt nok var der en begrundet mistanke, men det var ikke nok til en varetægtsfængsling af den 22-årige, mente hun.

Det var dommer Anders Munch-Jensen dog ikke enig i.

- Du er straffet to gange tidligere for vold og blev løsladt i foråret. Nu er du sigtet for yderligere forhold af vold og trusler. Det går simpelthen så stærkt. Det her er dråben, der får bægeret til at flyde over, og jeg er bange for, om du går ud og begår nye forhold. Derfor sætter jeg dig ind, lød det fra ham.

Den 22-årige har i forvejen 33 dages reststraf fra en tidligere sag. Han er foreløbig varetægtsfængslet til den 8. januar.

Den 22-årige valgte at kære afgørelsen, så den skal prøves i landsretten.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce