Annonce
Indland

Dommer afviser i første omgang livstidsdømt danskers anke

Peter Frederiksen blev i marts dømt i en opsigtsvækkende sag i Sydafrika om lejemord og voldtægt af et barn.

Peter Frederiksens forsvarer vil appellere sydafrikansk dom for medvirken til drab på hans kone.

Den danske våbenhandler Peter Frederiksen har i første omgang fået afvist sit ønske om at anke en dom, hvor han i marts blev idømt to gange livstid for medvirken til drab og for voldtægt af et barn.

Det oplyser både Phaladi Shuping, der er talsmand for anklagemyndigheden, og danskerens forsvarer, Marius Brewer, til Ritzau.

- Anken blev afvist, siger forsvareren.

Danskerens ønske blev ved et retsmøde fredag i byen Bloemfontein fremsat for dommer Johann Daffue, som også dømte danskeren i sagen.

Det er ifølge Phaladi Shuping normal praksis, at samme dommer ved samme domstol først ser på sagen.

- Sådan er proceduren. Hvis han anmoder om at anke, skal han stilles for den samme dommer, som dømte ham, siger talsmanden og forklarer videre:

- Hvis han er overbevist om, at Højesteret kan komme til en anden konklusion, kan han fortsætte i Højesteret.

Marius Brewer oplyser, at danskeren inden for de næste tre uger vil indsende en begæring til en højere retsinstans.

- Det er vores sidste håb, lyder det fra forsvareren.

Sagen begyndte tilbage i 2015, da danskeren blev anholdt, efter at der blev fundet afskårne kvindelige kønsdele i hans fryser. Siden blev anklager om omskæring dog frafaldet.

I marts blev Peter Frederiksen idømt to gange livstid samt samlet mere end 50 års fængsel.

Livstidsstraffene fik han for voldtægt af en pige og for at have bestilt mordet på sin kone, som blev skudt i det lille land Lesotho, der ligger omsluttet af Sydafrika. Det skete få måneder efter Peter Frederiksens anholdelse.

Han blev desuden dømt for en række andre anklager - blandt andet besiddelse af børneporno og ulovlige våben.

Under sagen har Peter Frederiksen nægtet sig skyldig. Han meldte da også straks efter dommen, at han ville forsøge at anke sagen.

- Jeg anker dommen. Det er min eneste mulighed. Jeg bliver ved med at kæmpe for mig selv og mine børn, sagde danskeren til Ekstra Bladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce