Annonce
Indland

Dommen for æresdrab kan hjælpe andre

Den 23. september sidste år blev 18-årige Ghazala Khan dræbt af skud på Stationspladsen i Slagelse. I går blev seks af hendes familiemedlemmer og tre af deres venner kendt skyldige.

Det kan have en positiv effekt, mener fremtrædende fynske pakistanere efter dommen i sagen om æresdrabet i Slagelse.

Det kan have en positiv effekt, at alle ni tiltalte i sagen om æresdrabet i Slagelse i går blev kendt skyldige. Det mener to fremtrædende fynske pakistanere, der har fulgt sagen tæt.

- Sagen må være en lærestreg, ikke kun for pakistanere, men for alle, siger Khalid Butt, der i efteråret stillede op til Odense Byråd for Venstre.

Den 23. september sidste år blev den 18-årige Ghazala Khan dræbt af skud på Stationspladsen i Slagelse. I går blev seks af hendes familiemedlemmer og tre af deres venner kendt skyldige i Østre Landsret.

- Folk følger jo med. De har fulgt med i hele sagen, og hvis de ikke vågner op nu, så ved jeg ikke, hvornår de gør, siger Khalid Butt, der selv er godt tilfreds med afgørelsen.

Også Mumtaz Khan, der er tolk og medlem af integrationsrådet i Odense Kommune, har oplevet, at sagen er blevet fulgt tæt af pakistanere i Danmark. At alle tiltalte er kendt skyldige, er blevet modtaget positivt, fortæller hun.

- Alle, jeg har talt med, siger, at de fortjener det. Jeg har blandt andet talt med nogle piger, der har været igennem noget lignende, og deres klare melding er, at det er godt, at familien bliver straffet, siger hun.

Annonce

Historisk afgørelse

Gårsdagens afgørelse er historisk, da det ikke tidligere i Vesteuropa er sket, at både gerningsmanden og en stor del af familien er blevet dømt for at deltage i et æresdrab.

Først i dag bliver det afgjort, hvor lang tid de ni skal i fængsel. Det ligger dog fast, at mindst otte af de ni får en straf, der er højere end fem år. Strafferammen for drab går fra fem års fængsel til fængsel på livstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce