Annonce
Nyborg

Dominans: Ørbæk står stærkt på Venstres kandidatliste til Nyborg Byråd

Den kun 18-årige Tilde Nielsen blev meget passende placeret side om side med borgmester Kenneth Muhs, da Venstre-kandidaterne stillede op til et gruppebillede mandag aften. Privatfoto

Halvdelen af de ti første pladser på Venstres liste til Nyborg Byråd er kandidater, bosat i den gamle Ørbæk Kommune. Det gælder naturligvis også spidskandidat, borgmester Kenneth Muhs. I top 10 er der tre fra Nyborg, to fra Ullerslev-området.

Annonce

Nyborg: Det kan godt være, at garvede Venstre-politikere som Kaj Refslund, Anja Kongsdal, Peter Wagner Mollerup og Erik Rosengaard er vant til at sidde med omkring bordet, når der skal træffes vigtige beslutninger på borgernes vegne.

Men de måtte alle se sig slået, da cirka 100 af Venstres egne medlemmer i Nyborg mandag skulle sammensætte en kandidatliste frem mod kommunalvalget i november.

Ind på en andenplads lige efter borgmesterkandidat Kenneth Muhs kom nemlig den kun 18-årige Tilde Nielsen, der for halvanden måned siden blev valgt som ny formand for VU på Østfyn. Hun er bosat i Nyborg og går til daglig i 2.g på Nyborg Gymnasium.

- Jeg tolker det sådan, at vi gerne vil give en cadeau til VU'erne. Tilde er meget veltalende og kan måske være med til at tiltrække nogle af de unge stemmer, som vi ellers ikke ville have fået. Det er præcis det samme som med Sonja Marie Jensen, der blev nummer to på den socialdemokratiske liste, siger lokalformand for Venstre i Nyborg, Søren Nielsen.

I alt blev der sat navn på 24 kandidater på opstillingsmødet. Stemmeslugeren ved det seneste valg i 2013, Peter Wagner Mollerup, frister en plads som nummer syv på listen, mens formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard, er helt nede på en niendeplads - kun en enkelt plads bedre end partihopperen Jan Reimer Christiansen.

Sådan ser listen ud

1. Kenneth Muhs2. Tilde Nielsen

3. Kaj Refslund

4. Søren Svendsen

5. Flemming Kjærulf

6. Anja Kongsdal

7. Peter Wagner Mollerup

8. Martin Huus

9. Erik Rosengaard

10. Jan Reimer Christiansen

11. Jørgen Jørgensen

12. Jacob Nilsson

13. Anne Dyrhøj

14. Keld Cramer Hjort

15. Søren Andersen

16. John Burke-Hansen

17. David Hrafnsson Holst Nielsen

18. Ethem Kalem

19. Søren Kofoed Hansen

20. Kenneth Taanquist

21. Niels Ole Madsen

22. Kim Fabricius

23. Niels Ørsted

24. Carsten Hansen

Annonce

Ørbæk dominerer

Det er også værd at bemærke, at halvdelen af kandidaterne på de ti første pladser er bosat i den gamle Ørbæk Kommune. Det gælder naturligvis også byens bagersøn Kenneth Muhs, mens der er tre kandidater fra Nyborg og to fra Ullerslev-området på top 10. Lokalformanden mener ikke, at man af den grund kan tale om en geografisk slagside.

Desuden minder han om, at Venstres liste er sideordnet. Det er med andre ord de personlige stemmer, som afgør, hvem der kommer ind - ikke placeringen på kandidatlisten.

Blandt de nye navne på listen finder man blandt andet Jørgen Jørgensen, Anne Dyrhøj og Ethem Kalem, der alle har det til fælles, at de er nuværende eller tidligere forretningsdrivende i Nyborg. Det er dog mere eller mindre tilfældigt, forklarer Søren Nielsen.

- Vi gør, hvad vi kan for at få gode kandidater. Nogle af dem har selv henvendt sig, andre har vi taget fat i. Men vi er ikke gået målrettet efter butiksindehavere eller andre grupper, forsikrer han.

På opstillingsmødet blev medlemmerne desuden enige om at opstille Flemming Kjærulf som Venstre i Nyborgs kandidat til regionsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce