Annonce
Indland

Dom over fynsk flugtkonge: Fængselsstraf for røveri under flugt

Billede fra Vestegnens Politi, som blev offentliggjort i forbindelse med flugten fra Vridsløselille Statsfængsel i 2014.

En enig domsmandsret i Østre Landsret stadfæstede dommen over Brian Bo Larsen fra byretten i Svendborg. Den kendte kriminelle skal dermed tre år og seks måneder i fængsel for flugt fra fængslet og røveri.

Annonce

Efter en halv times diskussion bag lukkede døre nåede domsmandsretten i Østre Landsret onsdag eftermiddag en afgørelse i sagen mod den 41-årige fynbo Brian Bo Larsen - også kendt som "Flugtkongen" efter talrige flugter fra danske fængsler.

Domsmandsretten var enige om, at dommen fra Retten i Svendborg var rigtig og fastholdt dermed straffen på tre et halvt års fængsel for at være flygtet fra Vridsløselille Statsfængsel og under flugten i december 2014 at have begået væbnet røveri mod SuperBrugsen i Kværndrup samt flere mindre forhold.

Den 41-årige blev anholdt, da han samme nat kørte galt sydøst for Odense, hvor han påkørte et træ i en baghave, mens han var under påvirkning af morfin og kokain.

I retten erkendte han flugten, besiddelse af heroin og at have opgivet forkert navn til politiet. Men han fastholdt ikke at stå bag røveriet.

- Jeg er 100 procent uskyldig i røveriet, og det er dybt frustrerende, sagde han til sidst i retssagen.

Annonce

Anklager: - Har fat i den rette mand

Anklagemyndigheden, repræsenteret af Statsadvokaten i Viborg, havde ønsket en skærpet straf. Men på grund af tvivl om, hvorvidt et brev med anken var sendt rettidigt, besluttede landsretten, at denne mulighed bortfaldt.

Anklageren kunne dermed kun nedlægge påstand om, at dommen fra Retten i Svendborg på tre år og seks måneder skulle stadfæstes.

- Var det tiltalte, der befandt sig i Kværndrup med sort elefanthue, sort jakke, sort taske og et oversavet jagtgevær? Min påstand er, at vi har fat i den rette mand, sagde anklageren i sine afsluttende bemærkninger.

Det var foruden vidneudsagn og videoovervågning blandt andet dna-beviser fra hullet til munden i elefanthuen, som anklageren lagde til grund. Dna, som med sandsynligheden en million til én pegede på Brian Bo Larsen.

Nyt i landsretten var, at den tiltalte efter at have set overvågningsbillederne erkendte, at han befandt sig i Kværndrup den pågældende dag i december 2014 forklædt med paryk og briller.

Annonce

Forsvarer: Brians penge ikke knyttet til røveriet

Brian Bo Larsens forsvarer Mette Grith Stage mente, at der var tvivl at spore i vidneudsagn om gerningsmanden og gerningsvåbnet. En af de ansatte i SuperBrugsen i Kværndrup havde set en mistænkelig mand i butikken om eftermiddagen forud for røveriet og kædet ham sammen med røveren om aftenen.

- Hun slutter uden videre, at det er den samme, som også røver brugsen. Den sammenkædning stiller jeg spørgsmålstegn ved. Jeg mener ikke, hendes beskrivelse af manden om eftermiddagen passer på Brian Bo. Det var tydeligt, at min klient havde paryk på. Og hvorfor nævner hun ikke brillerne, som var en del af hans forklædning den dag?

Forsvareren, der argumenterede for frifindelse - eller en nedsat straf på maksimalt tre år, såede desuden tvivl om det jagtgevær, som røveren havde brugt. Ifølge vidner sad løbene ved siden af hinanden og ikke ovenpå hinanden, som på det gevær, der blev fundet i en narkobule i Odense, hvor Brian Bo Larsen opholdt sig.

Og de 45.000 kroner, som Brian Bo Larsen havde på sig, da han blev anholdt stammede ifølge forsvareren og den dømtes egen forklaring fra fødselsdagspenge. Faderen blev indkaldt og vidnede om, at han havde givet sønnen 10.000 kroner, da han fyldte 40.

- Der er ingen tekniske beviser, der tyder på at pengene stammer fra røveriet, pointerede Mette Grith Stage.

Pengene havde Brian Bo Larsen gemt på sig. 8.500 kroner var bundet om hans testikler, mens han havde gemt godt 24.000 i et kondom i endetarmen. Efter eget udsagn for at skjule dem for misbrugerne i den lejlighed, hvor han sov.

Vi skriver navnet på dømte, når straffen er et års ubetinget fængsel eller derover.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce