Annonce
Ishockey

Dom i voldssag på isen: Bulldogs-toppen holder lav profil

Michael Eskesen - her fotograferet for nogle år siden - fulgte fredag eftermiddag spændt udviklingen i retssagen i Hjørring. Foto: Yilmaz Polat
Michael Eskesen vil ikke tage stilling til dommen, fordi det er jura, som han ikke ønsker at kommentere. Eskesen henviser til det åbne brev, som tidligere er udsendt om den sportslige karantæne. Heller ikke sportschef og bestyrelsesmedlem Henrik Benjaminsen vil kommentere dommen.
Annonce

ISHOCKEY: Der er lav profil i Odense Bulldogs efter fredagens begivenheder ved retten i Hjørring, hvor Frederikshavn Whitehawks-spilleren Kristian Jensen fik en betinget dom på 20 dages fængsel for at have slået Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen i ansigtet, mens han lå på isen.

Hverken klubben sportschef og bestyrelsesmedlem Henrik Benjaminsen eller den yderst rutinerede kaptajn og eks-landsholdsspiller Michael Eskesen, 33, har således konkrete kommentarer til dommen.

- Nej, jeg har ingen kommentarer. Det vil jeg ikke give mig i kast med, fordi jeg ikke kender til juraen i den slags sager, siger Michael Eskesen til Sport Fyn, og han tilføjer:

- Vi spillere og klubben sendte et åbent brev efter episoden, og det er det, jeg forholder mig til.

Henrik Benjaminsen skriver i en sms til Sport Fyn, "at han ikke har nogen kommentarer til dagen i Hjørring", og Benjaminsen svarer det samme, "ingen kommentarer", på et opfølgende spørgsmål fra Sport Fyn, "om han/Odense Bulldogs er tilfreds med, at Kristian Jensen også har fået en straf uden for sportens eget retslige system?"

Henrik Benjaminsen, sportschef og bestyrelsesmedlem i Odense Bulldogs, har ingen kommentarer til "fredagen i Hjørring". Foto: Kim Rune
Annonce

For mild en karantæne

Efter episoden sidst i september udsendte Odense Bulldogs altså en pressemeddelelse, der samtidig var et åbent brev fra spillerne i kølvandet på, at Kristian Jensen havde fået 17 spilledages karantæne i det sportslige retssystem.

I brevet hed det, at klubben og spillerne mente, at Kristian Jensens slag mod Lucas Bjerre Rasmussen var et "hensynsløst overfald", og at det burde straffes hårdere end med 17 dages karantæne.

I det åbne brev hed det videre:

- Efter vores opfattelse er sanktionen alt for mild og uacceptabel. Der er i andre ligaer givet betydeligt længere karantæner for lignende hændelser. Det, vi var vidne til, har intet med ishockey at gøre. Vi havde håbet, at disciplinærudvalget havde foretaget en strengere vurdering af en hændelse med mange skærpende omstændigheder og tildelt en væsentlig længere straf.

Klubben bemærkede dengang i det åbne brev, at den ikke havde mulighed for at anke straffen i det sportslige system, da klubben ikke var part i den formelle sag.

Men det var som nævnt selve unionens karantæne, som Bulldogs og spillerne omtalte i det åbne brev - og selvsagt ikke den betingede dom, som faldt fredag i Hjørring.

Michael Eskesen og Bulldogs spiller næste kamp i ligaen i Herlev på tirsdag.

Lucas Bjerre Rasmussen gjorde comeback på reserveholdet i midtugen, men det vil givet vare nogle uger, før han rent formmæssigt - nu hvor eftervirkningerne af hjernerystelsen og et par brud i ansigtet er væk - atter er klar til kamp på absolut topniveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce