Annonce
Ishockey

Dom i voldssag på isen: Bulldogs-toppen holder lav profil

Michael Eskesen - her fotograferet for nogle år siden - fulgte fredag eftermiddag spændt udviklingen i retssagen i Hjørring. Foto: Yilmaz Polat
Michael Eskesen vil ikke tage stilling til dommen, fordi det er jura, som han ikke ønsker at kommentere. Eskesen henviser til det åbne brev, som tidligere er udsendt om den sportslige karantæne. Heller ikke sportschef og bestyrelsesmedlem Henrik Benjaminsen vil kommentere dommen.

ISHOCKEY: Der er lav profil i Odense Bulldogs efter fredagens begivenheder ved retten i Hjørring, hvor Frederikshavn Whitehawks-spilleren Kristian Jensen fik en betinget dom på 20 dages fængsel for at have slået Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen i ansigtet, mens han lå på isen.

Hverken klubben sportschef og bestyrelsesmedlem Henrik Benjaminsen eller den yderst rutinerede kaptajn og eks-landsholdsspiller Michael Eskesen, 33, har således konkrete kommentarer til dommen.

- Nej, jeg har ingen kommentarer. Det vil jeg ikke give mig i kast med, fordi jeg ikke kender til juraen i den slags sager, siger Michael Eskesen til Sport Fyn, og han tilføjer:

- Vi spillere og klubben sendte et åbent brev efter episoden, og det er det, jeg forholder mig til.

Henrik Benjaminsen skriver i en sms til Sport Fyn, "at han ikke har nogen kommentarer til dagen i Hjørring", og Benjaminsen svarer det samme, "ingen kommentarer", på et opfølgende spørgsmål fra Sport Fyn, "om han/Odense Bulldogs er tilfreds med, at Kristian Jensen også har fået en straf uden for sportens eget retslige system?"

Annonce
Henrik Benjaminsen, sportschef og bestyrelsesmedlem i Odense Bulldogs, har ingen kommentarer til "fredagen i Hjørring". Foto: Kim Rune

For mild en karantæne

Efter episoden sidst i september udsendte Odense Bulldogs altså en pressemeddelelse, der samtidig var et åbent brev fra spillerne i kølvandet på, at Kristian Jensen havde fået 17 spilledages karantæne i det sportslige retssystem.

I brevet hed det, at klubben og spillerne mente, at Kristian Jensens slag mod Lucas Bjerre Rasmussen var et "hensynsløst overfald", og at det burde straffes hårdere end med 17 dages karantæne.

I det åbne brev hed det videre:

- Efter vores opfattelse er sanktionen alt for mild og uacceptabel. Der er i andre ligaer givet betydeligt længere karantæner for lignende hændelser. Det, vi var vidne til, har intet med ishockey at gøre. Vi havde håbet, at disciplinærudvalget havde foretaget en strengere vurdering af en hændelse med mange skærpende omstændigheder og tildelt en væsentlig længere straf.

Klubben bemærkede dengang i det åbne brev, at den ikke havde mulighed for at anke straffen i det sportslige system, da klubben ikke var part i den formelle sag.

Men det var som nævnt selve unionens karantæne, som Bulldogs og spillerne omtalte i det åbne brev - og selvsagt ikke den betingede dom, som faldt fredag i Hjørring.

Michael Eskesen og Bulldogs spiller næste kamp i ligaen i Herlev på tirsdag.

Lucas Bjerre Rasmussen gjorde comeback på reserveholdet i midtugen, men det vil givet vare nogle uger, før han rent formmæssigt - nu hvor eftervirkningerne af hjernerystelsen og et par brud i ansigtet er væk - atter er klar til kamp på absolut topniveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce