Annonce
Assens

Dom i sagen om Helnæs-dobbeltdrabet trækker fortsat ud

Det var på denne gård, at mordene fandt sted d. 9 december 2018. Arkivfoto: Michael Bager.
Der blev lovet nyt i sagen om dobbeltdrabet på Helnæs, men sagen, som har ladet vente på sig i over et år, trækker endnu engang ud.

Helnæs: December 2018 er efterhånden et godt stykke tid siden. I hvert fald, hvis man taler om en dom i en sag som dobbeltdrabet på Helnæs.

Men der er altså fortsat intet nyt på trods af, at chefanklager ved Fyns Politi 31. januar sagde til Fyens Stiftstidende, at man forventede nyt inden for to-tre uger.

Dengang sagde anklager Klaus Lauridsen, at man ventede på svar fra Statsadvokaten. Det gør man imidlertid stadig.

Torsdag fortalte han avisen:

- Der var jeg måske lige lidt for optimistisk. Vi venter stadig på svar, så der er intet nyt endnu, siger han.

Så man har altså ventet mere end seks uger på svar. Udover det mere end et år, som de pårørende allerede har ventet. Dengang var det en mentalundersøgelse, der trak sagen ud, men den har de fået, oplyser Klaus Lauridsen. Nu mangler man altså angiveligt bare svar fra Statsadvokaten.

Avisen har kontaktet Statsadvokaten i Viborg, som er på ferie i denne uge.

Annonce

Drabet på Helnæs

Det var søndag 9. december 2018, at 74-årige Hannelore Elisabeth Bess og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen blev dræbt af den ældre kvindes lejer, en 43-årig mand, som siden drabet har siddet fængslet på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

Det skete på Bogården på Helnæs Byvej, hvor Hannelore Elisabeth Bess boede, og hvor Benjamin Bonde Nielsen tilfældigt befandt sig for at aflevere brænde.

Den 43-årige forklarede dagen efter drabet i et grundlovsforhør, at han var utilfreds med brændet, fordi han mente, det var for fugtigt til at kunne fyre med, og at han havde truet Benjamin Bonde Nielsen med en kniv, inden han dræbte ham.

Derefter dræbte han Hannelore Elisabeth Bess.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce