Annonce
Assens

Dom i sagen om Helnæs-dobbeltdrabet trækker fortsat ud

Det var på denne gård, at mordene fandt sted d. 9 december 2018. Arkivfoto: Michael Bager.
Der blev lovet nyt i sagen om dobbeltdrabet på Helnæs, men sagen, som har ladet vente på sig i over et år, trækker endnu engang ud.
Annonce

Helnæs: December 2018 er efterhånden et godt stykke tid siden. I hvert fald, hvis man taler om en dom i en sag som dobbeltdrabet på Helnæs.

Men der er altså fortsat intet nyt på trods af, at chefanklager ved Fyns Politi 31. januar sagde til Fyens Stiftstidende, at man forventede nyt inden for to-tre uger.

Dengang sagde anklager Klaus Lauridsen, at man ventede på svar fra Statsadvokaten. Det gør man imidlertid stadig.

Torsdag fortalte han avisen:

- Der var jeg måske lige lidt for optimistisk. Vi venter stadig på svar, så der er intet nyt endnu, siger han.

Så man har altså ventet mere end seks uger på svar. Udover det mere end et år, som de pårørende allerede har ventet. Dengang var det en mentalundersøgelse, der trak sagen ud, men den har de fået, oplyser Klaus Lauridsen. Nu mangler man altså angiveligt bare svar fra Statsadvokaten.

Avisen har kontaktet Statsadvokaten i Viborg, som er på ferie i denne uge.

Annonce

Drabet på Helnæs

Det var søndag 9. december 2018, at 74-årige Hannelore Elisabeth Bess og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen blev dræbt af den ældre kvindes lejer, en 43-årig mand, som siden drabet har siddet fængslet på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

Det skete på Bogården på Helnæs Byvej, hvor Hannelore Elisabeth Bess boede, og hvor Benjamin Bonde Nielsen tilfældigt befandt sig for at aflevere brænde.

Den 43-årige forklarede dagen efter drabet i et grundlovsforhør, at han var utilfreds med brændet, fordi han mente, det var for fugtigt til at kunne fyre med, og at han havde truet Benjamin Bonde Nielsen med en kniv, inden han dræbte ham.

Derefter dræbte han Hannelore Elisabeth Bess.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce