Annonce
Middelfart

Doktor Jensen stikker i patienterne

AKUPUNKTUR: Læge fra Middelfart har flyttet klinikken til Fredericia og er gået over til nåle

STRIB: Da en vikar i lægehuset i Middelfart præsenterede sin kollega, læge Peer Jensen, for akupunktur, var han lige så skeptisk som de fleste andre læger.

Men vikaren insisterede på at måtte stikke en nål i Peer Jensens hånd. Da den tynde nål sad i hånden mellem tommel- og pegefinger, begyndte underlæben at sove.

- Det vakte min nysgerrighed, for der findes ingen kendte nervebaner mellem de to steder, siger Peer Jensen, der siden har taget adskillige kurser i akpunktur. Han begyndte så småt at bruge nålene i sin praksis i Lægehuset for 12 år siden i forbindelse med smertebehandling. Gode resultater gav blod på tanden, men Peer Jensen følte efterhånden, at der ikke var tid nok til det.

Nu har han derfor sammen med sin kone Dorte Børmose åbnet en klinik på Anders Billesvej i Fredericia, hvor behandlingen udelukkende er akupunktur.

Hvor langt kan man nå

- Jeg vil se, hvor langt man kan nå med de nåle, der stort set ikke har nogen bivirkninger. Jeg tror på, at den første behandling i mange tilfælde bør være akupunktur, for eksempel ved tennisalbue og museskader, siger Peer Jensen, der kalder sig doktor Jensen for at understrege, at han er lægeuddannet.

Akupunktur er også gavnlig for blandt andet astma, piskesmæld, kronisk bihulebetændelse, tobaksafvænning og uro i benene, fortæller han.

- En overset patientgruppe er de bypass-opererede, der ofte på grund af angst for tilbagefald får smerter. Her har akupunktur en positiv virkning.

Der er begrænsninger

Man kan såmænd også skubbe til hormonerne i overgangsalderen så eventuelle gener mindskes, men dog ikke gøre noget ved knogleskørhed.

- Ligesom alt andet har akupunktur sine begrænsninger, og dem skal man kende. Kræft kan man ikke helbrede, men man kan lindre smerterne og kvalmen, der som regel følger med kemoterapi, siger Peer Jensen.

Første behandling varer en lille time, for det kræver en halv times forundersøgelse og samtale.

- Jeg skal blandt andet vide, hvad der er gået forud og hvilken behandling patienten eventuelt har fået.

At klinikken åbner i Fredericia skyldes, at der ved salget af klinikken i Middelfart er indføjet en klausul, der betyder, at Peer Jensen ikke må virke inden for 10 kilometer.

- Men jeg håber da på et godt samarbejde med de praktiserende læger i området, siger han.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Navne For abonnenter

Dødsfald: I de efterladte papirer fra Ib stod der på en lille seddel: Husk, jeg har haft et dejligt liv, jeg elsker jer alle sammen

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Odense

James kom hjem til stor 'fuck'-finger malet på garagen: - Det her er ikke bare drengestreger

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: Fem fynske fyrtårne og en øjenåbner i Vollsmose

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Annonce